Tervetuloa Terveyspisteeseen!

Terveyspiste on apteekissa toimiva terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, josta vastaa sairaanhoitaja. Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme palveluita ajanvarauksella tai ilman. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi rokotukset, injektiot ja korvahuuhtelut. Terveyspisteestä saat myös sairauslomatodistuksen.

Lisäksi myymme ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan sairaanhoitajan tekemän jalkamittauksen jälkeen. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

Kaikki palvelut näet sivun alaosassa olevasta hinnastosta. Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään.

Sairaanhoitaja Pauliina Ruskomaa puh. 09-4282 7878 (viestit 040-160 4415).

Ajankohtaista asiaa rokotuksista

Terveyspisteessä hoidat rokotukset helposti! Tarvittaessa hankimme reseptit vastuulääkäriltämme, joten voit aloittaa rokotesarjat jo ensimmäisellä käynnilläsi. Rokotamme aikuisia ja yli 3-vuotiaita. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. Muista saattaa aloittamasi rokotussarja aina loppuun asti. Sarjan voi jatkaa loppuun, vaikka rokotusväli pitenisi suositellusta.

Kausi-influenssarokote: Maksulliset kausi-influenssarokotteet ovat saapuneet! Saat meiltä rokotteen hintaan 29,95 € (sisältää reseptin, rokotteen ja pistämisen). Huom! Tästä edullisesta pakettihinnasta ei saa kanta-asiakasalennusta.

Maksuttomat rokotukset alkavat Vantaalla 18.11.2019. Meillä Asema Apteekissa rokotetaan kahden viikon ajan maanantaista keskiviikkoon ajanvarauksella (ma ja ke klo 9-12 ja ti klo 15-18) ja maksuttomia influenssarokotteita pistämme yli 7-vuotiaille. Ajanvaraus alkaa vasta lähempänä rokotuksia, ja tiedotamme siitä tarkemmin marraskuussa nettisivuillamme ja apteekissa.  Tikkurilan terveysasemalla rokotetaan arkisin ajanvarauksella ja lisäksi kolmena lauantaina jonottamalla.

Puutiaisaivokuumerokote (TBE): TBE-virusta on esiintynyt mm. Ahvenanmaalla, saaristossa, Lappeenrannan ja Lohjan seudulla sekä Tampereella. Ulkomailla virusta esiintyy esim. Venäjällä, Baltiassa, Tsekissä ja Kroatiassa. Sarjan kaksi ensimmäistä rokotetta otetaan mielellään talvikuukausina ja kolmas rokote syksyllä. Yhden rokotuskerran hinta rokotusmaksuineen on aikuisilla n. 55 € ja lapsilla n. 52 €.

Muut matkailijarokotukset: Palveluihimme kuuluu matkailuneuvonta ja -rokotukset: 30 min, 25 €. Hintaan lisätään rokotteet ja pistosmaksu 15 €. Tarvittaessa rokotetaan hepatiittia, keltakuumetta ja pneumokokkia vastaan. Saat myös vinkit matka-apteekkia varten. Jos sinulla on resepti tai rokote jo valmiina, maksat vain 15 €/pistos.

Muista myös uusia jäykkäkouristusrokotus: yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta ja sitä nuoremmat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein (25, 45 ja 65 vuoden iässä). Jäykkäkouristusrokotus on maksuton.

Lisää rokotustietoa: https://www.rokote.fi/

HINNASTO

Kanta-asiakasalennus 10 %

Vastaanottokäynti 30 min. 35 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Influenssarokotus 29,95
Sisältää reseptin, rokotteen ja pistämisen. Huom! Tästä edullisesta pakettihinnasta ei saa kanta-asiakasalennusta.

Matkailuneuvonta- ja rokotukset 30 min. 25 €
Sisältää rokotustarpeen kartoituksen, reseptien hankkimisen ja ohjeet matka-apteekin kokoamiseksi. Rokotussarjat voi aloittaa heti vastaanotolla. Lisäksi veloitetaan rokotteiden hinnat + rokotusmaksu 15 €/rokote.

Jalkojen terveystarkastus 45 €
Jalkojen ihon kunnon ja kynsien tarkastus, asentovirheiden arviointi, sekä ultraäänellä tehtävä verisuonien virtaustutkimus.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta.

Pienten luomien poisto alk. 15 €

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 €
Varaathan aina ajan etukäteen!

CERAD-kokonaisvaltainen muistitesti 45 €
Aikaa varataan 60 min ja testiin tulee tehdä ajanvaraus.

Mittaukset

Verenpaineen mittaus 10 €

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 10 € (paasto 10-12 h)

Kolesterolin mittaus 35 € (hdl, ldl, kol, trigly, paasto 10-12 h)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

Muut toimenpiteet

Korvahuuhtelu 23 € Ennen huuhtelua on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) korviin jo edellisenä iltana.

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme 3-vuotiaasta alkaen) 15 €/kpl (+lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 5 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)