Terveyspalvelut helposti apteekista

Hinnasto | Mittaukset | Muut toimenpiteet | Jalat kuntoon tukisukilla! | Rokotukset

Tämän talven influenssarokotus edelleen käynnissä!

Influenssaepidemia on jo käynnistynyt Suomessa. Jos et ole ottanut rokotetta, se kannattaa vielä tulla hakemaan. Meillä voit ottaa maksuttoman rokotteen, joka tehoaa kolmeen eri influenssaviruskantaan tai maksullisen rokotteen, joka tehoaa neljään eri kantaan. Maksullisen rokotteen hinnaksi pistomaksuineen tulee noin 29 euroa.

Terveyspiste on Vantaan terveyskeskuksen virallinen rokotuspiste ja rokotamme aikuisia ja yli 3-vuotiaita lapsia. Alle 3-vuotiaiden lasten rokotukset neuvolasta tai lääkäriltä. Kuume on este rokottamiselle. Samalla voit ottaa myös maksullisen pneumokokkirokotteen, jonka hinta pistomaksuineen on noin 101 euroa.  Ko. pneumokokkirokotus on kerta-annos, eikä sitä tarvitse uusia myöhempinä vuosina. Tarvittaessa konsultoimme asiassa vastuulääkäriämme ja hankimme tarvittavat reseptit.

Influenssarokotuksia annetaan sairaanhoitajan vastaanottoaikoina. Tulethan hyvissä ajoin, viimeistään tuntia ennen vastaanottoajan päättymistä. Rokotukseen tullaan sairaanhoitajan vuoronumerolla eikä siihen voi varata aikaa. Sairaanhoitajalla käy myös ajanvarausasiakkaita muissa asioissa, joten välillä voi joutua odottamaan. Yleensä ajanvarauksia on vähiten päiväaikaan. Ota mukaasi rokotuksiin Kela-kortti tai muun henkilöllisyystodistus.

 

 

 

Sairaanhoitaja tavattavissa arkipäivisin

Tarvitsetko rokotusta matkaa varten? Onko sinulla tarvetta tikkien poistolle, korvahuuhtelulle tai lääkinnällisille tukisukille? Tervetuloa Asema Apteekin Terveyspisteeseen!

Terveyspiste löytyy tällä hetkellä kahdestatoista apteekista Suomessa.  Se on apteekin yhteydessä toimiva matalan kynnyksen terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, jonka toiminnasta vastaa sairaanhoitaja.

Tutustu palveluihimme ja katso videolta apteekkarin ja sairaanhoitajan haastattelu!

 

 

Terveysasemilla on ajoittain ruuhkaista. Apteekin Terveyspiste on kätevä: meillä voi asioida nopeasti muiden apteekkiasioiden lomassa.

Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme lukuisia palveluita ajanvarauksella tai ilman. Muistitestaukseen sekä verensokerin ja kolesterolin mittaukseen on hyvä varata aika (verikokeisiin vaaditaan 12 tunnin paasto).

Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi rokotukset, injektiot, luomien tarkistus ja korvahuuhtelut. Teemme myös korvien rei’ittämisiä steriiliä käytäntöä noudattaen Blomdahlin ihoystävällisillä korvakoruilla. Lääkinnälliset Venosan-hoitosukat kuuluvat myös valikoimaamme.

Jos tulet korvien huuhteluun, korviin on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) jo edellisenä iltana. Palvelut näet alla olevasta hinnastosta. Jos haluat varata ajan tai jokin jää askarruttamaan, otathan yhteyttä sairaanhoitajaan.

Sairaanhoitaja antaa myös terveysneuvontaa, suorittaa terveystarkastuksia ja erilaisia mittauksia sekä tekee hoidontarpeen arviointia. Pisteestä saat myös sairauslomatodistuksen.

Sairaanhoitaja Auli Korhonen

Puh. 09-4282 7878 (viestit 040-160 4415)

Sairaanhoitaja palvelee sinua ma 9-17, ti 10-18, ke 8-16, to 10-18, pe 8-14.

 

Hinnasto

Vastaanottokäynti 30 min. 30 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Jalkojen terveystarkastus 40 €
Jalkojen ihon kunnon tarkastus, verenkiertokontrolli, kynsien tarkastus ja leikkaus sekä asentovirheiden arvio.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta

Luomikontrolli alk. 15 €
Luomien tarkastus ja pienten luomien poisto.

MMSE/CERAD -muistitesti 45 €
Testi ja tulosten mukaisiin jatkotoimenpiteisiin ohjaaminen.

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 €

 

MITTAUKSET

Verenpaineen mittaus 5 €
(sarjakortti 10 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 10 € (paasto 8-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Kolesterolin mittaus 35 € (hdl, ldl, kol, trigly)
(sarjakortti 5 mittausta 140 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

 

MUUT TOIMENPITEET

Korvahuuhtelu 15 €

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme 3-vuotiaasta alkaen) 12 € (lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 2 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)

Korvien rei’itys (rei’itämme kouluikäisestä alkaen) 7,5 €/reikä (Blomdahl-koru erikseen)

Kanta-asiakasalennus 10 %.  Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään. Olemme Tikkurilan terveysaseman virallinen yhteistyökumppani!

Jalat kuntoon tukisukilla!

Asema Apteekki myy ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan yksilöllisesti, joten varaathan ajan vastaanotolle. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

Rokotukset

Jos olet lähdössä matkalle, Terveyspisteestä saat tietoa tarvittavista matkarokotuksista ja rokotuksen aikataulutuksesta. Muistathan myös matkarokotuksien myöhemmin annettavat tehosteannokset! Tarvittaessa konsultoimme asiassa vastuulääkäriämme ja hankimme tarvittavat reseptit. Vantaalaiset saavat Terveyspisteestä tarvittaessa ilmaiseksi jäykkäkouristusrokotteen.

Puutiaisaivokuumerokotus (TBE) tulee vuosi vuodelta ajankohtaisemmaksi. Myös sen tarpeesta saa tietoa Terveyspisteestä. Meiltä saat rokotesarjan aloittavan annoksen jo ensimmäisellä käynnilläsi! Kesän rokotesuojaa ajatellen ensimmäinen rokotus kannattaa ottaa jo talvikuukausina.

Kun tulet rokotukseen, muistathan ottaa mukaasi Kela-kortin tai muun henkilöllisyystodistuksen. Rokotamme Terveyspisteessä aikuisia ja yli 3-vuotiaita lapsia. Alle 3-vuotiaiden lasten rokotukset neuvolasta tai lääkäriltä.