Terveyspalvelut

Terveyspalvelut helposti apteekista

Sairaanhoitaja tavattavissa arkipäivisin

Tervetuloa Terveyspisteeseen! Täällä sinua palvelee sairaanhoitaja Päivi Stoor. Terveyspiste on apteekin yhteydessä toimiva matalan kynnyksen terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, jonka toiminnasta vastaa sairaanhoitaja. Terveysasemilla on ajoittain ruuhkaista – meillä taas voit asioida kätevästi muiden apteekkiasioiden lomassa.

Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme lukuisia palveluita ajanvarauksella tai ilman. Palveluihimme kuuluvat esim. rokotukset, injektiot, luomien tarkistus ja korvahuuhtelut. Sairaanhoitaja antaa myös terveysneuvontaa ja tekee hoidontarpeen arviointia, sekä suorittaa terveystarkastuksia ja erilaisia mittauksia. Terveyspisteestä saat myös sairauslomatodistuksen.

Myymme ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan yksilöllisesti mittojen mukaan sairaanhoitajan tekemän sukkamittauksen jälkeen. Mittaus tehdään aamulla, kun jalat eivät ole vielä turvonneet. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

Kaikki palvelut näet sivun alaosassa olevasta hinnastosta. Jos haluat varata ajan tai jokin jää askarruttamaan, ota yhteyttä!

Sairaanhoitaja Päivi Stoor, puh. 09-4282 7878 (viestit 040-160 4415). Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös apteekkiin, puh. 09-8603 6501. Nettiajanvarausta ei ole.

Tarkistathan ajantasaiset sairaanhoitajan aukioloajat sivupalkista ”Sairaanhoitaja palvelee” -kohdasta.

 

Ajankohtaista influenssarokotuksista

Jos olet tulossa sairaanhoitajan vastaanotolle etkä ole vielä ottanut influenssarokotusta, voit kätevästi ottaa rokotteen käynnin yhteydessä. Kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään VaxigripTetra -rokotetta, ja rokote on maksuton. Alle 3-vuotiaiden rokotukset terveysaseman kautta. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. Pelkkään influenssarokotukseen ei voi tehdä ajanvarausta.

Myös kaupunki järjestää rokotuksia tammikuussa vielä ainakin neuvoloissa. Terveysasemien rokotusajat- ja paikat: http://www.vantaa.fi/influenssa

Muista myös pneumokkirokotus! Pneumokkibakteerin aiheuttamista taudeista vakavimpia ovat keuhkokuume, aivokalvontulehdus ja verenmyrkytys. Pneumokokkirokotteen hinta pistomaksuineen on noin 104 euroa. Tarvittaessa konsultoimme vastuulääkäriämme ja hankimme tarvittavat reseptit. Rokotteen voi ottaa samalla kertaa influenssarokotteen kanssa. Jos olet saanut pneumokkirokotteen aikaisemmin, et tarvitse uusintarokotusta.

 

Asiaa matkailijarokotuksista

Oleiletko ensi kesänä puutiaisaivokuumeen (TBE) riskialueella? TBE-virus voi tarttua punkinpuremasta jo minuuteissa. Kuolleisuus puutiaisaivotulehdukseen on pieni (0,5─1 %), mutta suurelle osalle jää pitkäkestoisia hermosto-oireita, joillekin jopa pysyviä. TBE-virusta esiintyy mm. Ahvenanmaalla, saaristossa ja Lappeenrannan seudulla. Löydöksiä on myös matalamman riskin alueilla, esim. Tampereen seudulla. TBE-rokotussarjan kaksi ensimmäistä annosta otetaan mielellään talvikuukausina ja kolmas annos syksyllä. Yhden rokotuskerran hinta rokotusmaksuineen on aikuisilla n. 49-56 € ja lapsilla n. 46-55 €. Varaa aika vastaanotolle ja voit aloittaa rokotesarjan jo ensimmäisellä käynnilläsi.

Talviloma suunnitelmissa? Sairaanhoitajan vastaanotolta saat myös muut matkailijarokotukset! Terveyspisteen palveluihin kuuluu myös matkailuneuvonta ja -rokotukset (30 min 25 € ja tarvittavien rokotteiden hinnat + rokotusmaksut 15 €/rokote). Tarpeen mukaan rokotetaan esim. hepatiittia, keltakuumetta, lavantautia, koleraa tai Japanin aivotulehdusta vastaan. Tarvittaessa konsultoimme vastuulääkäriämme ja hankimme tarvittavat reseptit. Rokotussarjat voi aloittaa jo ensimmäisellä käynnillä. Lisäksi saat ohjeet matka-apteekin kokoamista varten. Jos et tarvitse neuvontaa ja tulet vain rokotettavaksi, rokotusmaksu on 15 €/rokote.

Muista myös uusia jäykkäkouristusrokotus: yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta ja sitä nuoremmat tarvitsevat tehosteen vain 20 vuoden välein (25, 45 ja 65 vuoden iässä). Jäykkäkouristusrokotus on Terveyspisteessä maksuton.

Rokotamme aikuisia ja yli 3-vuotiaita. Alle 3-vuotiaiden rokotukset neuvolasta tai lääkäriltä. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen.

 

Uutta: D- ja B12-vitamiinimittaukset ja mahalaukun terveystesti GastroPanel

Nyt voit mittauttaa meillä myös D-vitamiini- ja/tai aktiivisen B12-vitamiinipitoisuuden ja teettää GastroPanel mahalaukun terveystestin. Mittaukset tehdään verinäytteestä, ja muista mittauksista poiketen tuloksia ei saa heti mukaan, vaan sairaanhoitajamme ottaa sinuun yhteyttä tulosten valmistuttua.

B12-vitamiinia tarvitaan mm. hermoston, luuytimen ja suoliston solujen toimintaan, ja sitä saadaan vain eläinperäisestä ruuasta. B12-vitamiinipuutosta tavataan tavallisimmin iäkkäillä ja kasvissyöjillä. Puutosta voi aiheuttaa imeytymishäiriöt, yksipuolinen ruokavalio, lääkkeet (esim. tietyt diabeteslääkkeet tai vatsalääkkeet) sekä jotkut sairaudet kuten keliakia. Puutoksen oireita voivat olla mm. muistihäiriöt, masentuneisuus, anemia, raajojen pistely ja puutuminen ja suolisto-oireet.

Myös D-vitamiini on elintärkeä, elimistössä hormonin tavoin toimiva vitamiini. Sitä saadaan auringosta ja ravinnosta. Kesällä auringosta saatu D-vitamiinivarasto loppuu parissa kuukaudessa, joten etenkin pimeinä talvikuukausina voidaan tarvita vitamiinilisää. Alle 18-vuotiaille ja yli 75-vuotiaille suositellaan joka tapauksessa vitamiinilisää ympäri vuoden. D-vitamiinipuutos on yhdistetty moniin sairauksiin, kuten osteoporoosiin, infektioihin, diabetekseen, syöpään ja hermoston rappeumatauteihin.

GastroPanel-testin avulla voidaan mm. löytää erilaisia mahalaukun limakalvon tulehdustiloja (esim. helikobakteeri-infektio), saada tietoa mahan happopitoisuudesta ja viitteitä vitamiinien ja lääkeaineiden imeytymisestä, ja arvioida riskiä mahasyöpään tai mahapohjukaissuolihaavaan. Testiä varten pitää olla täysin syömättä, juomatta ja tupakoimatta 4 tuntia. Lisäksi testin tekoon voivat vaikuttaa tiettyjen vatsalääkkeiden käyttö. Saat sairaanhoitajaltamme tarkan GastroPanel-potilasohjeen ajanvarauksen jälkeen. Lisätietoja GastroPanelista saat sairaanhoitajaltamme tai osoitteesta http://www.biohithealthcare.com/fi/laboratoriopalvelut/mahalaukun-terveystesti

 

Tutustu palveluihimme ja katso videolta apteekkarin ja sairaanhoitajan haastattelu!

 

HINNASTO

Kanta-asiakasalennus aina 10 %!

Vastaanottokäynti 30 min. 30 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Matkailuneuvonta- ja rokotukset 30 min. 25 €
Sisältää rokotustarpeen kartoituksen, reseptien hankkimisen ja ohjeet matka-apteekin kokoamiseksi. Rokotussarjat voi aloittaa heti vastaanotolla. Lisäksi veloitetaan rokotteiden hinnat + rokotusmaksu 15 €/rokote.

Jalkojen terveystarkastus 40 €
Jalkojen ihon kunnon tarkastus, verenkiertokontrolli, kynsien tarkastus ja leikkaus sekä asentovirheiden arvio.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta

Luomikontrolli alk. 15 €
Luomien tarkastus ja pienten luomien poisto.

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 € Varaathan aina ajan etukäteen!

 

Mittaukset

Verenpaineen mittaus 5 €
(sarjakortti 10 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 10 € (paasto 10-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Kolesterolin mittaus 35 € (hdl, ldl, kol, trigly, paasto 10-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 140 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

D-vitamiinimittaus 50 €

B12-vitamiinimittaus (aktiivinen) 60 €

D- ja B12-vitamiinien mittaus 90 €

GastroPanel mahalaukun terveystesti 130 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + D-vitamiini 165 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + B12-vitamiini 175 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + D- ja B12-vitamiinit 210 € Varaathan aina ajan etukäteen!

 

Muut toimenpiteet

Korvahuuhtelu 15 € 31.1.19 asti, 1.2.2019 alkaen 18 € Ennen huuhtelua on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) korviin jo edellisenä iltana.

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme 3-vuotiaasta alkaen) 15 €/kpl (+lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 5 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)

 

Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään.

Olemme Tikkurilan terveysaseman virallinen yhteistyökumppani!