Terveyspalvelut helposti apteekista

Hinnasto | Mittaukset | Muut toimenpiteet | Jalat kuntoon tukisukilla! | Matkailurokotukset | D- ja B12-vitamiinimittaukset ja GastroPanel

 

Matkailurokotukset

Oleiletko puutiaisaivokuumeen (TBE) riskialueella? TBE-virus voi tarttua punkinpuremasta jo muutamassa minuutissa. Kuolleisuus puutiaisaivotulehdukseen on hyvin pieni (0,5─1 %), mutta suurelle osalle sairastuneista jää pitkäkestoisia keskushermosto-oireita, joillekin jopa pysyviä. Puutiaisaivokuumetta aiheuttavaa TBE-virusta esiintyy muun muassa Ahvenanmaalla, saaristossa ja Lappeenrannan seudulla. Löydöksiä on myös matalamman riskin alueilla, esimerkiksi Tampereen seudulla. TBE-rokotussarjan kaksi ensimmäistä annosta otetaan mielellään jo talvikuukausina ja kolmas annos otetaan syksyllä. Myös nopeammalla aikataululla on mahdollista rokottaa. Yhden rokotuskerran hinta rokotusmaksuineen on aikuisilla noin 46-53 € ja lapsilla noin 43-52 €. Varaa aika vastaanotolle ja saat rokotesarjan aloittavan annoksen jo ensimmäisellä käynnilläsi!

Sairaanhoitajan vastaanotolta saat myös muut matkailijarokotukset! Terveyspisteen palveluihin kuuluu myös matkailuneuvonta ja -rokotukset (30 min 25 € ja tarvittavien rokotteiden hinnat + rokotusmaksut 12 €/rokote). Tarpeen mukaan rokotetaan esim. hepatiittia, keltakuumetta, lavantautia, koleraa tai Japanin aivotulehdusta vastaan. Tarvittaessa konsultoimme asiassa vastuulääkäriämme ja hankimme tarvittavat reseptit. Rokotussarjat voi aloittaa jo ensimmäisellä käynnillä. Lisäksi saat ohjeet matka-apteekin kokoamista varten. Jos et tarvitse matkailurokoteneuvontaa ja tulet vain rokotettavaksi, sairaanhoitajan rokotusmaksu on 12 €/rokote.

Muista myös uusia jäykkäkouristusrokotus: yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta ja sitä nuoremmat tarvitsevat tehosteen vain 20 vuoden välein (25, 45 ja 65 vuoden iässä). Jäykkäkouristusrokotus on Terveyspisteessä maksuton.

Rokotamme aikuisia ja yli 3-vuotiaita. Alle 3-vuotiaiden rokotukset neuvolasta tai lääkäriltä. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen.

 

D- ja B12-vitamiinimittaukset ja mahalaukun terveystesti GastroPanel

Nyt voit varata sairaanhoitajallemme ajan myös D-vitamiinin ja/tai aktiivisen B12-vitamiinin mittauksiin. Valikoimaan tuli myös mahalaukun terveystesti GastroPanel. Mittaus tehdään verinäytteestä. Muista mittauksistamme poiketen näistä mittauksista ei saa tuloksia heti mukaan, vaan sairaanhoitajamme ottaa sinuun yhteyttä tulosten valmistuttua. GastroPanel-testiä varten pitää olla täysin syömättä, juomatta ja tupakoimatta 4 tuntia. Lisäksi testin tekoon voivat vaikuttaa tiettyjen vatsalääkkeiden käyttö. Saat sairaanhoitajaltamme tarkan GastroPanel-potilasohjeen ajanvarauksen jälkeen. Lisätietoja GastroPanelista saat sairaanhoitajaltamme tai osoitteesta http://www.biohithealthcare.com/fi/laboratoriopalvelut/mahalaukun-terveystesti

 

Jalat kuntoon tukisukilla

Asema Apteekki myy ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan yksilöllisesti mittojen mukaan, joten varaathan ajan vastaanotolle. Vastaanotolle tullaan aamulla, kun jalat eivät ole vielä turvonneet. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

 

Sairaanhoitaja tavattavissa arkipäivisin

Tarvitsetko rokotusta matkaa varten? Onko sinulla tarvetta tikkien poistolle, korvahuuhtelulle tai lääkinnällisille tukisukille? Tervetuloa Asema Apteekin Terveyspisteeseen!

Terveyspiste löytyy tällä hetkellä kahdestatoista apteekista Suomessa.  Se on apteekin yhteydessä toimiva matalan kynnyksen terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, jonka toiminnasta vastaa sairaanhoitaja.

Tutustu palveluihimme ja katso videolta apteekkarin ja sairaanhoitajan haastattelu!

 

 

Terveysasemilla on ajoittain ruuhkaista. Apteekin Terveyspiste on kätevä: meillä voi asioida nopeasti muiden apteekkiasioiden lomassa.

Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme lukuisia palveluita ajanvarauksella tai ilman. Muistitestaukseen sekä verensokerin ja kolesterolin mittaukseen on hyvä varata aika (verikokeisiin vaaditaan 12 tunnin paasto).

Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi rokotukset, injektiot, luomien tarkistus ja korvahuuhtelut. Teemme myös korvien rei’ittämisiä steriiliä käytäntöä noudattaen Blomdahlin ihoystävällisillä korvakoruilla. Lääkinnälliset Venosan-hoitosukat kuuluvat myös valikoimaamme.

Jos tulet korvien huuhteluun, korviin on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) jo edellisenä iltana. Palvelut näet alla olevasta hinnastosta. Jos haluat varata ajan tai jokin jää askarruttamaan, otathan yhteyttä sairaanhoitajaan.

Sairaanhoitaja antaa myös terveysneuvontaa, suorittaa terveystarkastuksia ja erilaisia mittauksia sekä tekee hoidontarpeen arviointia. Pisteestä saat myös sairauslomatodistuksen.

Sairaanhoitaja Auli Korhonen

Puh. 09-4282 7878 (viestit 040-160 4415)

Sairaanhoitaja palvelee sinua ma 9-17, ti 10-18, ke 8-16, to 10-18, pe 8-14. HUOM! Sairaanhoitajan vastaanotto poikkeuksellisesti SULJETTU ti 21.8.- pe 24.8.

Hinnasto

Vastaanottokäynti 30 min. 30 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Matkailuneuvonta- ja rokotukset 30 min. 25 €
Sisältää rokotustarpeen kartoituksen, reseptien hankkimisen ja ohjeet matka-apteekin kokoamiseksi. Rokotussarjat voi aloittaa heti vastaanotolla. Lisäksi veloitetaan rokotteiden hinnat + rokotusmaksu 12 €/rokote.

Jalkojen terveystarkastus 40 €
Jalkojen ihon kunnon tarkastus, verenkiertokontrolli, kynsien tarkastus ja leikkaus sekä asentovirheiden arvio.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta

Luomikontrolli alk. 15 €
Luomien tarkastus ja pienten luomien poisto.

MMSE/CERAD -muistitesti 45 €
Testi ja tulosten mukaisiin jatkotoimenpiteisiin ohjaaminen.

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 €

 

MITTAUKSET

Verenpaineen mittaus 5 €
(sarjakortti 10 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 10 € (paasto 8-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Kolesterolin mittaus 35 € (hdl, ldl, kol, trigly)
(sarjakortti 5 mittausta 140 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

D-vitamiinimittaus 50 €

B12-vitamiinimittaus (aktiivinen) 60 €

D- ja B12-vitamiinien mittaus 90 €

GastroPanel mahalaukun terveystesti 130 €

GastroPanel + D-vitamiini 165 €

GastroPanel + B12-vitamiini 175 €

GastroPanel + D- ja B12-vitamiinit 210 €

 

 

MUUT TOIMENPITEET

Korvahuuhtelu 15 €

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme 3-vuotiaasta alkaen) 12 €/kpl (+lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 2 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)

Korvien rei’itys (rei’itämme kouluikäisestä alkaen) 7,5 €/reikä (Blomdahl-koru erikseen)

Kanta-asiakasalennus 10 %.  Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään. Olemme Tikkurilan terveysaseman virallinen yhteistyökumppani!