Terveyspalvelut helposti apteekista

Tervetuloa Terveyspisteeseen! Täällä sinua palvelee sairaanhoitaja Päivi. Terveyspiste on apteekin yhteydessä toimiva matalan kynnyksen terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, jonka toiminnasta vastaa sairaanhoitaja. Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme palveluita ajanvarauksella tai ilman. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi rokotukset, injektiot, korvahuuhtelut, terveysneuvonta ja erilaiset mittaukset. Terveyspisteestä saat myös sairauslomatodistuksen. Päivi on koulutukseltaan myös kätilö, joten saat apua myös vauvan odotukseen, synnytykseen ja hoitoon liittyvissä asioissa.

Myymme ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan yksilöllisesti mittojen mukaan sairaanhoitajan tekemän sukkamittauksen jälkeen. Mittaus tehdään aamulla, kun jalat eivät ole vielä turvonneet. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

Kaikki palvelut näet sivun alaosassa olevasta hinnastosta. Jos haluat varata ajan tai jokin askarruttaa, ota yhteyttä!

Sairaanhoitaja Päivi Stoor, puh. 09-4282 7878 (viestit 040-160 4415). Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös apteekkiin, puh. 09-8603 6501. Sairaanhoitajalla ei ole nettiajanvarausta.

Tarkistathan ajantasaiset sairaanhoitajan aukioloajat sivupalkista ”Sairaanhoitaja palvelee” -kohdasta.

 

Ajankohtaista asiaa matkailijarokotuksista

Oleiletko puutiaisaivokuumeen (TBE) riskialueella? TBE-virus voi tarttua punkista jo minuuteissa. Kuolleisuus puutiaisaivotulehdukseen on pieni (0,5─1 %), mutta monille jää pitkäkestoisia hermosto-oireita. Suomessa TBE-virusta esiintyy mm. Ahvenanmaalla, saaristossa ja Lappeenrannan sekä Lohjan seudulla. Löydöksiä on myös esim. Tampereen alueella. Ulkomailla TBE-virusta esiintyy mm. Keski- ja Itä-Euroopassa, etenkin Venäjällä ja Baltiassa. Lisäksi TBE-virusta on mm. Unkarissa, Tsekissä ja Kroatiassa.

TBE-rokotussarjan kaksi ensimmäistä annosta otetaan mielellään talvikuukausina ja kolmas annos syksyllä. Yhden rokotuskerran hinta rokotusmaksuineen on aikuisilla n. 49-56 € ja lapsilla n. 46-55 €. Varaa aika vastaanotolle ja voit aloittaa rokotesarjan jo ensimmäisellä käynnilläsi.

Lisätietoja TBE:stä ajankohtaista-osiostamme.

Lomamatka suunnitelmissa? Tule laittamaan matkailijarokotukset kuntoon! Palveluihimme kuuluu myös matkailuneuvonta ja -rokotukset (30 min 25 € ja tarvittavien rokotteiden hinnat + rokotusmaksut 15 €/rokote). Tarpeen mukaan rokotetaan hepatiittia, keltakuumetta ja pneumokokkia vastaan. Tarvittaessa konsultoimme vastuulääkäriämme ja hankimme reseptit, jolloin rokotussarjat voi aloittaa jo ensimmäisellä käynnillä. Lisäksi saat ohjeet matka-apteekin kokoamista varten. Jos et tarvitse neuvontaa ja tulet vain rokotettavaksi, rokotusmaksu on 15 €/rokote.

Saatathan aloitetut rokotussarjasi aina loppuun. Rokotesarjan voi jatkaa loppuun asti, vaikka rokotusväli pitenisi suositellusta. Muista myös uusia jäykkäkouristusrokotus: yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta ja sitä nuoremmat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein (25, 45 ja 65 vuoden iässä). Jäykkäkouristusrokotus on Terveyspisteessä maksuton. Lisätietoja matkailurokotuksista osoitteesta https://www.rokote.fi/

Rokotamme aikuisia ja yli 3-vuotiaita. Alle 3-vuotiaiden rokotukset neuvolasta tai lääkäriltä. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen.

 

Uutta: D- ja B12-vitamiinimittaukset ja mahalaukun terveystesti GastroPanel

Nyt voit mittauttaa meillä myös D-vitamiini- ja/tai aktiivisen B12-vitamiinipitoisuuden ja teettää GastroPanel mahalaukun terveystestin. Mittaukset tehdään verinäytteestä, ja muista mittauksista poiketen tuloksia ei saa heti mukaan, vaan sairaanhoitajamme ottaa sinuun yhteyttä tulosten valmistuttua.

B12-vitamiinia tarvitaan mm. hermoston, luuytimen ja suoliston solujen toimintaan. Puutosta voi aiheuttaa imeytymishäiriöt, yksipuolinen ruokavalio, lääkkeet sekä jotkin sairaudet kuten keliakia. D-vitamiini on elintärkeä, elimistössä hormonin tavoin toimiva vitamiini. Sitä saadaan auringosta ja ravinnosta. GastroPanel-testin avulla voidaan mm. löytää erilaisia mahalaukun limakalvon tulehdustiloja (esim. helikobakteeri-infektio), saada tietoa mahan happopitoisuudesta ja viitteitä vitamiinien ja lääkeaineiden imeytymisestä, ja arvioida riskiä mahasyöpään tai mahapohjukaissuolihaavaan.

Tutustu palveluihimme ja katso videolta apteekkarin ja sairaanhoitajan haastattelu!

 

HINNASTO

Kanta-asiakasalennus aina 10 %!

Vastaanottokäynti 30 min. 30 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Matkailuneuvonta- ja rokotukset 30 min. 25 €
Sisältää rokotustarpeen kartoituksen, reseptien hankkimisen ja ohjeet matka-apteekin kokoamiseksi. Rokotussarjat voi aloittaa heti vastaanotolla. Lisäksi veloitetaan rokotteiden hinnat + rokotusmaksu 15 €/rokote.

Jalkojen terveystarkastus 20 €
Jalkojen ihon kunnon tarkastus, kynsien tarkastus ja leikkaus.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta

Pienten luomien poisto alk. 15 €

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 € Varaathan aina ajan etukäteen!

 

Mittaukset

Verenpaineen mittaus 5 €
(sarjakortti 10 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 10 € (paasto 10-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 40 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Kolesterolin mittaus 35 € (hdl, ldl, kol, trigly, paasto 10-12 h)
(sarjakortti 5 mittausta 140 €, ei kanta-asiakasalennusta)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

D-vitamiinimittaus 50 €

B12-vitamiinimittaus (aktiivinen) 60 €

D- ja B12-vitamiinien mittaus 90 €

GastroPanel mahalaukun terveystesti 130 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + D-vitamiini 165 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + B12-vitamiini 175 € Varaathan aina ajan etukäteen!

GastroPanel + D- ja B12-vitamiinit 210 € Varaathan aina ajan etukäteen!

 

Muut toimenpiteet

Korvahuuhtelu 18 € Ennen huuhtelua on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) korviin jo edellisenä iltana.

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme 3-vuotiaasta alkaen) 15 €/kpl (+lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 5 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)

 

Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään.