Tervetuloa Terveyspisteeseen!

Sairaanhoitajan vastaanotto palvelee heinäkuun loppuun asti maanantaisin klo 12 – 18 ja keskiviikkoisin klo 8.30 – 14.30.  Huom!  Pandemiatilanteen takia ei pitkiä ajanvarauksia (esim. luomenpoistoja) vaan nopeita toimenpiteitä kuten korvahuuhteluita ja pistoksia. Tervetuloa vain terveenä – ethän tule vastaanotolle, jos olet flunssainen tai jos olet ollut hiljattain tekemisissä flunssapotilaan kanssa, vaan peru aikasi. Ajan voit varata soittamalla apteekkiin 098603 6501 tai 040 861 4884.

Terveyspiste on apteekissa toimiva terveydenhuollon palveluja tarjoava yksikkö, josta vastaa sairaanhoitaja. Teemme yhteistyötä Tikkurilan terveysaseman kanssa ja tarjoamme palveluita ajanvarauksella tai ilman. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi rokotukset, injektiot ja korvahuuhtelut. Terveyspisteestä saat myös sairauslomatodistuksen.

Lisäksi myymme ainoana myyntipisteenä Vantaalla lääkinnällisiä Venosan-hoitosukkia. Sukat valitaan sairaanhoitajan tekemän jalkamittauksen jälkeen. Lisäksi valikoimassamme on runsaasti niveltukia, jalkaongelmien hoitotuotteita ja pohjallisia.

Kaikki palvelut näet sivun alaosassa olevasta hinnastosta. Kysy rohkeasti neuvoa mieltäsi askarruttavissa terveysasioissa – kysyminen ei maksa mitään.

Sairaanhoitajan puhelinnumero: 09 4282 7878 (viestit 040 160 4415).

Ajankohtaista asiaa rokotuksista

Terveyspisteessä hoidat rokotukset helposti! Tarvittaessa hankimme reseptit vastuulääkäriltämme, joten voit aloittaa rokotesarjat jo ensimmäisellä käynnilläsi. Rokotamme aikuisia ja yli 7-vuotiaita. Otathan mukaasi Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. Muista saattaa aloittamasi rokotussarja aina loppuun asti. Sarjan voi jatkaa loppuun, vaikka rokotusväli pitenisi suositellusta.

Puutiaisaivokuumerokote (TBE): TBE-virusta on esiintynyt mm. Ahvenanmaalla, saaristossa, Lappeenrannan ja Lohjan seudulla sekä Tampereella. Ulkomailla virusta esiintyy esim. Venäjällä, Baltiassa, Tsekissä ja Kroatiassa. Sarjan kaksi ensimmäistä rokotetta otetaan mielellään talvikuukausina ja kolmas rokote syksyllä.

Muista myös uusia jäykkäkouristusrokotus: yli 65-vuotiailla tehosteväli on 10 vuotta ja sitä nuoremmat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein (25, 45 ja 65 vuoden iässä). Jäykkäkouristusrokotus on maksuton.

Lisää rokotustietoa: https://www.rokote.fi/

HINNASTO

Kanta-asiakasalennus 10 %

Vastaanottokäynti 30 min. 35 €
Terveydentilan kartoitus. Tarpeen mukaan painoindeksi, riskitestaus, verenpaine, verensokeri, hemoglobiini ja elämäntapaohjaus.

Sairausvastaanotto 20 min. 20 €
Kun epäilet sairastuneesi flunssaan, silmätulehdukseen tai virtsatieinfektioon. Sisältää hoidon arvioinnin ja tarvittaessa tulehdusarvon, sairauslomatodistuksen (1–3 pv) työnantajalle ja ohjauksen lääkärin konsultaatioon.

Jalkojen terveystarkastus 60 min. 45 €
Jalkojen ihon kunnon ja kynsien tarkastus, asentovirheiden arviointi, sekä verisuonien virtaustutkimus. Aikaa varataan 60 min ja tarkastukseen tulee tehdä ajanvaraus.

Diabeetikon jalkojen terveystarkastus 60 min. 50 €
Jalkojen ihon kunnon ja kynsien tarkastus, asentovirheiden arviointi, tuntopisteiden monofilamenttitutkimus sekä verisuonien virtaustutkimus. Aikaa varataan 60 min ja tarkastukseen tulee tehdä ajanvaraus.

Muistitesti 60 min 45 € (ei mahdollista kesä-heinäkuussa 2020)
Cerad-muistitesti. Aikaa varataan 60 min ja tarkastukseen tulee tehdä ajanvaraus.

Astmapotilaan hoidonohjaus 15 €
PEF-mittaus, lääkkeen ottotekniikan tarkastaminen ja ohjaus sekä mikrospirometria tarvittaessa.

Painonhallinnan ohjaus 35 €
Alkukartoitus ja seurantakäynnit 10 €/kerta.

Pienten luomien poisto 15 € – 60 € (riippuen mm. poistettavien luomien määrästä)

Lääkinnällisten sukkien mittaus  17 €
Varaathan aina ajan etukäteen!

Mittaukset

Verenpaineen mittaus 10 €

Hemoglobiinin mittaus 17 €

CRP-tulehdusarvon mittaus 20 €

Verensokerin mittaus 12 € (paasto 10-12 h)

Pitkäaikaissokerin mittaus HbA1c 36 €

Pitkäaikaissokeri ja verensokeri 42 € (paasto 10-12 h)

Kolesterolin mittaus 43 (hdl, ldl, kol, trigly, paasto 10-12 h) (ei heinäkuussa 2020)

Mikrospirometria 15 €

Body Fat -mittaus 15 €

Muut toimenpiteet

Korvahuuhtelu 23 € Ennen huuhtelua on hyvä laittaa korvavahaa liuottava aine (esim. Removax) korviin jo edellisenä iltana.

Tikkien poisto 15 €

Punkin poisto ja hoito-ohjeet 15 €

Rokotus/lääkeinjektio (pistämme vain yli 7-vuotiaita) 15 €/kpl (+lääke erikseen). Ota mukaasi Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Rokotustodistus 5 €

Haavanhoito ja kotihoito-ohjeet alk. 15 € (tuotteet erikseen)