Asema Apteekin monet palvelut

Reseptien uusiminen

Voimme lähettää uusimispyynnön lääkärillesi puolestasi. Uusimispyynnön lähettäminen on maksullista ja uusimiseen tulee varata aikaa 2 viikkoa.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on maksullinen palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet pakattuna kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti henkilöille, joilla on useita lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa.

Lääkejätteiden vastaanotto

Tavallisten tablettien ja liuosten lisäksi myös esim. hormonirenkaat ja lääkelaastarit kuuluvat apteekkiin palautettaviin lääkejätteisiin.

Palauta lääkejätteesi palautusastioihin, jotka sijaitsevat tuulikaapissa Asematien puoleisella sisäänkäynnillä. Jätteet lajitellaan kolmeen palautusastiaan:
– Jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix, Betadine, Iodosorb) ja elohopeakuumemittarit
– Neula- ja ruiskujäte. Pakkaa jäte jo kotona läpäisemättömään kovaan astiaan, esim. muovipulloon tai lasipurkkiin, ja pudota astia sellaisenaan neulajätteeseen.
– Tabletit, kapselit, tuubit, pullot jne.

Tilan säästämiseksi poista tabletit alkuperäisistä purkeista ja pahveista ja pakkaa ne pieneen pussiin. Palautusputkesta ei mahdu pudottamaan isoa pussia kerralla, joten pudota isommat palautukset erissä. Läpipainolevyissä olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse poistaa levyistä, levyt voi heittää keräykseen sellasenaan. Myös nesteet voi palauttaa pulloissaan ja voiteet tuubeissaan.  Jätteet poltetaan Ekokemillä Riihimäellä.

 

Palveluhinnasto

Reseptien uusimispyyntöjen välittäminen

E-reseptit                                                                          3,50 € (Kanta-asiakkaat 2 €)

Puhelinreseptit                                                                10 €

(Koskee yksityislääkäreitä, lääkäri voi lisäksi periä oman uusimispalkkionsa)

Tulosteet

Schengen-todistus                                                          10 € 1 lääke, 15 € 2 lääkettä, 20 € 3 tai useampi lääke

Ulkomaan kopio e-reseptistä                                       1 € /resepti

Koneellinen annosjakelu

Aloitusmaksu                                                                  25 €

Jakelumaksu                                                                   9,50 €/ vko (Kela korvaa max. 1,26 €/ vko)