Asema Apteekin monet palvelut

Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolen siitä, että löydät etsimäsi ja saat apua ja opastusta myös itsehoitolääkkeiden turvallisessa käytössä. Tervetuloa palveltavaksi Tikkurilan keskustaan!

Meiltä saat muun muassa seuraavat palvelut:

 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistus on maksullinen palvelu, jossa tarkistetaan asiakkaan lääkkeiden yhteisvaikutukset, oikeat ottoajat ja -ohjeet ja tarvittaessa esimerkiksi lääkkeiden soveltuvuus iäkkäille. Aluksi asiakas toimittaa apteekkiin tarkan listan kaikista käyttämistään lääkkeistä ja ravintolisistä (vitamiinit, luontaistuotteet jne). Samalla varataan aika tulosten läpikäymistä ja lääkeneuvontaa varten. Lääketarkistuksen toteuttaa tehtävään erikoistunut farmaseutti. Tapaamisen lopuksi saat mukaasi kirjallisen lääketarkistusraportin.

Voit täyttää listan käyttämistäsi valmisteista jo etukäteen: Lääkelista

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus

Joillakin lääkkeillä voi samanaikaisesti käytettynä olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Kun tulet tarkistamaan lääkityksen yhteensopivuuden, saat tietoa mahdollisista yhteisvaikutuksista ja neuvontaa lääkkeenottoon liittyvissä asioissa. Palvelua suositellaan esim. iäkkäille ja niille, joilla on käytössä monia samanaikaisia lääkityksiä.

Reseptien uusiminen

Voimme lähettää uusimispyynnön lääkärillesi puolestasi. Uusimispyynnön lähettäminen on maksullista ja uusimiseen tulee varata aikaa 2 viikkoa.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on maksullinen palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet pakattuna kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti henkilöille, joilla on useita lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tavallisten tablettien ja liuosten lisäksi myös hormonirenkaat ja lääkelaastarit kuuluvat lääkejätteisiin. Taita lääkelaastari kahtia liimapinnat vastakkain ennen hävittämistä.

Apteekissamme voit palauttaa lääkejätteesi itse palautusastioihin, jotka sijaitsevat tuulikaapissa Asematien puoleisella sisäänkäynnillä. Jätteet lajitellaan kolmeen palautusastiaan:
– jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix, Betadine, Iodosorb) ja elohopeakuumemittarit
– neula- ja ruiskujäte
– tabletit, kapselit, voidetuubit, nestepullot jne.

Tilan säästämiseksi poista tabletit ja kapselit alkuperäisistä purkeista ja pahvipakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.  Lääkejätteen palautusputkesta ei mahdu pudottamaan isoa pussia kerralla, joten pudota isommat palautukset erissä tai pienissä pusseissa. Läpipainolevyissä olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse poistaa levyistä, levyt voi heittää lääkejätekeräykseen sellasenaan. Myös nesteet voi palauttaa pulloissaan ja voiteet tuubeissaan. Ruiskut ja neulat pakataan läpäisemättömään kovaan astiaan, esimerkiksi muovipulloon tai lasipurkkiin. Jos et halua henkilötietojasi jätteen sekaan, poista myös ohjeliput. Jätteet poltetaan Ekokemillä Riihimäellä.

 

Palveluhinnasto

Reseptien uusimispyyntöjen välittäminen

E-reseptit                                                                          3,50 € (Kanta-asiakkaat 2 €)

Puhelinreseptit                                                                5 €

(Koskee yksityislääkäreitä, lääkäri voi lisäksi periä oman uusimispalkkionsa)

Tulosteet

Schengen-todistus                                                          10 € 1 lääke, 15 € 2 lääkettä, 20 € 3 tai useampi lääke

Ulkomaan kopio e-reseptistä                                       1 € /resepti

Koneellinen annosjakelu

Aloitusmaksu                                                                  25 €

Jakelumaksu                                                                   10 €/ vk (Kela korvaa max. 1,26 €/ vk)

Lääkehoidon tarkistuspalvelu

Sisältää aloituksen, ajanvarauksella                            40 €

tehtävän neuvonnan ja tarkistusraportin