Asema Apteekin monet palvelut

Ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolen siitä, että löydät etsimäsi ja saat apua ja opastusta myös itsehoitolääkkeiden turvallisessa käytössä. Tervetuloa palveltavaksi Tikkurilan keskustaan!

Meiltä saat muun muassa seuraavat palvelut:

Lääkkeiden kotiinkuljetus Tikkurilan alueella

Toimitamme lääkkeitä 1-2 arkipäivässä sopimuksen mukaan. Toimitusalue noin viisi kilometriä apteekistamme. Maksaa voit käteisellä tai kortilla toimituksen yhteydessä. Lisätietoja soittamalla apteekkimme numeroon 09 8603 6501. Lääkkeiden kotiinkuljetus 10 € + alv, joka määräytyy kotiinkuljetukseen tilattujen tuotteiden alv-kannan mukaan. Jos olet kanta-asiakas, kotiinkuljetuksen hinta on 8 € + alv. Kanta-asiakkaaksi voit liittyä klikkaamalla tästä.

Haluatko asioida apteekissa mahdollisimman nopeasti?

Soita numeroon 09 8603 6501 ja voit varata kaiken tarvitsemasi etukäteen. Autamme sinua valitsemaan sopivat tuotteet jo puhelimessa lääkkeistä kosmetiikkaan. Jos tarvitset reseptilääkkeitä, ota tullessasi vuoronumero. Pelkät itsehoitotuoteostokset voimme varata nimelläsi kassalle. Soitathan hyvissä ajoin ennen asiointiasi.

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus

Joillakin lääkkeillä voi samanaikaisesti käytettynä olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Kun tulet noutamaan lääkkeitäsi tai tarkistamaan lääkityksen yhteensopivuuden, saat tietoa mahdollisista yhteisvaikutuksista ja neuvontaa lääkkeenottoon liittyvissä asioissa.

Reseptien uusiminen

Voimme lähettää uusimispyynnön lääkärillesi puolestasi. Uusimispyynnön lähettäminen on maksullista ja uusimiseen tulee varata aikaa 2 viikkoa.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on maksullinen palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet pakattuna kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti henkilöille, joilla on useita lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa.

Lääkejätteiden vastaanotto

Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tavallisten tablettien ja liuosten lisäksi myös esim. hormonirenkaat ja lääkelaastarit kuuluvat lääkejätteisiin. Taita lääkelaastari kahtia liimapinnat vastakkain ennen hävittämistä.

Voit palauttaa lääkejätteesi itse palautusastioihin, jotka sijaitsevat tuulikaapissa Asematien puoleisella sisäänkäynnillä. Jätteet lajitellaan kolmeen palautusastiaan:
– jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix, Betadine, Iodosorb) ja elohopeakuumemittarit
– neula- ja ruiskujäte
– tabletit, kapselit, voidetuubit, nestepullot jne.

Tilan säästämiseksi poista tabletit ja kapselit alkuperäisistä purkeista ja pahvipakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.  Lääkejätteen palautusputkesta ei mahdu pudottamaan isoa pussia kerralla, joten pudota isommat palautukset erissä tai pienissä pusseissa. Läpipainolevyissä olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse poistaa levyistä, levyt voi heittää lääkejätekeräykseen sellasenaan. Myös nesteet voi palauttaa pulloissaan ja voiteet tuubeissaan. Ruiskut ja neulat pakataan läpäisemättömään kovaan astiaan, esimerkiksi muovipulloon tai lasipurkkiin. Jos et halua henkilötietojasi jätteen sekaan, poista myös ohjeliput. Jätteet poltetaan Ekokemillä Riihimäellä.

 

Palveluhinnasto

Reseptien uusimispyyntöjen välittäminen

E-reseptit                                                                          3,50 € (Kanta-asiakkaat 2 €)

Puhelinreseptit                                                                10 €

(Koskee yksityislääkäreitä, lääkäri voi lisäksi periä oman uusimispalkkionsa)

Tulosteet

Schengen-todistus                                                          10 € 1 lääke, 15 € 2 lääkettä, 20 € 3 tai useampi lääke

Ulkomaan kopio e-reseptistä                                       1 € /resepti

Koneellinen annosjakelu

Aloitusmaksu                                                                  25 €

Jakelumaksu                                                                   9,50 €/ vko (Kela korvaa max. 1,26 €/ vko)

Lääkkeiden kotiinkuljetus 10 €  + alv (Kanta-asiakkaat 8 € + alv)

Alv määräytyy kotiinkuljetukseen tilattujen tuotteiden alv-kannan mukaan.