Uusi arki koronan kanssa?

Syyskuussa moni on palannut jo töihin tai kouluun. Tämä aika saattaa tuntua raskaalta, etenkin kun korona on ollut pitkään osana arkea. Vitamiinit ja muu ekstraboosti syksyn alkuun voivat piristää. Arkeen paluu tarkoittaa valitettavasti myös täi- ja flunssaepidemioita. Näihinkin on hyvä varautua ennakoivasti: helpompi ennaltaehkäistä kuin hoitaa vaivaa!

Monille lapsiperheille kurjasti syksy tarkoittaa päätäi episodia. Päätäit ovat viheliäisiä otuksia, joita kuitenkin voi ennaltaehkäistä. Täitä voi ilmaantua kenelle tahansa, riippumatta siitä peseekö hiuksia vai ei. Täit viihtyvät niin likaisissa kuin puhtaissakin hiuksissa. Lapsille kannattaakin neuvoa jo nuorena, että oma pipo ja kaulahuivi kannattaa laittaa oman takin hihaan säilöön, sekä sanoa, ettei muiden pipoja kannata lainata. Paranix tuotteet tajouksessa syyskuun ajan -15 %.

Päivät alkavat rutinoitumaan ja sen myötä ihonhoidossa kannattaa ottaa hyvä arkirutiinikäytäntö. Ilmojen kylmetessä kosteutta haihtuu iholta helpommin, joten ihosta kannattaa huolehtia jo nyt tulevaa talvea ennakoiden.

Vichy Mineral 89 hoitotiiviste on loistava lisä kenen tahansa ihonhoitorutiiniin. Tämä meidänkin monen henkilökunnan suosikkituote on vertaansa vailla! Tiiviste sisältää Vichyn mineraalilähdevettä 89 %. Mineraalit vahvistavat ihoa ja tuotteen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Iho on lyhyenkin käytön jälkeen kimmoisa ja huomattavasti kosteutetumpi. Tässä ihonhoitorutiini kaikille, johon kuuluu Mineral 89.

Ihonhoitorutiinin vaiheet:

1. Kasvojen puhdistaminen
– Puhdistus ei ole paikka, mistä kannattaisi tinkiä. Levittäisitkö käsivoidetta likaisille käsille? Vastaus todennäköisesti on kielteinen, joten miksi likaisille kasvoille kannattaisi levittää voidetta? Lika ja epäpuhtaudet eivät aina ole silmillä havaittavia. Jos ihonhoitotuotteen levittää iholle sitä puhdistamatta, kulkeutuu epäpuhtaudet voiteen mukana syvemmälle ihoon. Tämän takia puhdistus on tärkeimpiä osia kauniin ja heleän ihon saamiseksi. Muista, että puhdistusaineen tulee olla tarpeeksi hellävarainen omalle ihotyypille, sillä liian voimakas putsaus lisää ihon talintuotantoa. Täydennä puhdistus kasvovedellä palauttaaksesi ihon pH:n ja poistaaksesi viimeisetkin epäpuhtaudet iholta.

2. Vichy Mineral 89 hoitotiiviste
– Tehotiiviste kuuluu ihonhoitorutiinin alkuun. Ota tuotetta yhden pumppauksen verran ja levitä kasvoille, kaulalle ja silmänympärysiholle. Tuote sopii myös liikkuvalle luomelle. Jos sinulla on helposti turvotusta silmissä aamuisin, tuotetta ei yötä vasten kannata silmien ympärille laittaa.

3. Seerumi
– Jos haluat lisätehoa ihonhoitoon ja olet tottunut käyttämään seerumia, kuuluu se ihonhoidon tähän vaiheeseen. Aiemman vaiheen hoitotiiviste tuo iholle kosteutta, joten seerumi ja sen hyvät ainesosat pääsevät imeytymään vielä syvemmälle.

4. Kasvovoide
– Jotta hoitotiiviste ja seerumi saadaan ”lukittua” ihoon, niiden päälle kuuluu levittää kasvovoide. Levitä aamulla ihotyypillesi sopiva päivävoide, anna imeytyä kunnolla ja haluttaessa meikki päälle. Jos tuotteet tuntuvat liian raskailta, jätä seerumi vaihe pois ja käytä seerumia illalla ennen yövoidetta hoitotiivisteen kanssa.

5. Silmänympärysvoide
– Tämä on tärkeä vaihe ihonhoitorutiinissa. Silmänympärysiho on niin paljon ohuempaa kuin muu kasvojen iho. Tämän vuoksi herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle kannattaa valita aina oma tuote. Yleensä silmänympärysvoiteita voi käyttää

+6. Erikoistuotteet haluttaessa
– On olemassa kosteuttavia suihkeita, joilla ihonhoitorutiinia voi tehostaa vielä loppuun. Suihkeet eivät ole pakollisia tuotteita, mutta ylellinen ja ihana lopetus rutiinille.

Ei flunssalle

Viruseptin suu- ja nenäsuihkeella voi ennaltaehkäistä flunssaa ja influenssan kaltaisia oireita tai lievittää niitä, jos on jo ehtinyt sairastua. Nämä tuotteet ovat saatavilla ilman reseptiä apteekista. Viruseptin sopii aikuisille ja yli 1-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville henkilöille. Tuotteet sopivat siis koko perheelle, mutta hygieniasyistä ja tartunnan ehkäisemiseksi joka perheenjäsenellä pitää olla oma suihke.