Sairaanhoitajan uudistuneet palvelut

Monille entuudestaan tuttu sairaanhoitajamme Pauliina on palannut Terveyspisteeseemme. Palvelut ovat pääosin pysyneet samana, mutta hän on tuonut myös uusia juttuja mukanaan! Pauliina tekee esimerkiksi jalkojen terveystarkastuksia, CERAD-muistitestiä sekä diabeetikoille tarkoitettua jalkojen terveystarkastusta.

Jalkojen terveystarkastus, 45 – 50 €

Diabeetikolle on erittäin tärkeää päivittäinen jalkojen tarkistus ja hoito. Kaikkia jalkojen kuntoon liittyviä hälytysmerkkejä ei kuitenkaan aina itse huomaa. Esimerkiksi jalkojen tuntoaisti saattaa olla heikentynyt tai puuttua kokonaan ja pienetkin haavat saattavat johtaa pitkäaikaiseen haavanhoitoon, joka vaatii ammattilaisen apua. Ammattitaitoinen sairaanhoitajamme on perehtynyt muun muassa verisuonikirurgiaan ja ortopediaan.

Diabeetikoille suunnatussa terveystarkastuksessa, 50 €, sairaanhoitaja käy läpi jalkojen ihon ja kynsien kunnon sekä tarkistaa virheasennot. Jalkojen verenkierto testataan Doppler-laitteen avulla ja tuntopisteet tarkistetaan mahdollisen neuropatian vuoksi eli tehdään monofilamenttitutkimus. Tarkastuksen lopuksi tulokset käydään läpi ja saat yksilöllisen hoitosuosituksen.

Jos et sairasta diabetesta, mutta kärsit esimerkiksi selittämättömistä jalkaoireista (puutuminen, nipistely, levottomat jalat tai esimerkiksi jalkaterän, polven tai lonkan kiputilat) tai haluat tarkistaa jalkojesi kunnon, voit varata ajan jalkojen perusterveystarkastukseen, 45 €. Tällöin keskitytään tutkimaan ihon ja kynsien kuntoa sekä jalkojen virheasentoja ja verenkiertoa. Lisäksi saat jatkohoito-ohjeet.

Varaathan tarkastuksiin ajan. Jalkojen terveystarkastukset kestävät noin tunnin. Ajan voi varata apteekkimme kassalta tai numerosta 09 8603 6501.

CERAD-muistitesti, 45 €

CERAD-muistitestin avulla pystytään seuraamaan sekä välitöntä että viivästynyttä muistia, hahmottamista, nimeämistä, toiminnan ohjausta ja sujuvuutta. Testi on kehitetty iäkkäiden muistihäiriöiden ja -sairauksien ensivaiheen tutkimuksiin. Testin tulos kertoo jopa 89% varmuudella, sairastaako henkilö Alzheimerin tautia.

Varaathan muistitestiin ajan. Testin teko kestää noin tunnin. Ajan voi varata apteekkimme kassalta tai numerosta 09 8603 6501.

Lisätietoja kaikista sairaanhoitajan palveluista löydät tästä.