Koronavirus – tiivistetty ohjeistus ja meidän apteekki

Koronavirus hämmentää, mietityttää ja koskee meitä jokaista. Tärkeintä tässä tilanteessa on noudattaa viranomaisten ohjeita. Tässä lyhyesti ja tiivistetysti ohjeet, joita noudattamalla voit omalta osaltasi ennaltaehkäistä koronaviruksen leviämistä:

 – Pysy kotona. Jotta viruksen leviämistä saadaan hidastettua, on tärkeintä pysyä kotona. Voit olla tartunnan kantaja, vaikka olisit täysin oireeton. Jos sinulla kuitenkin on flunssaa, tällöin kotiin jääminen on vielä perustellumpaa. Pyydä sukulaista, ystävää tai naapuria hoitamaan pakolliset asiat puolestasi.
Pese kädet. Käsien pesu on tehokkaampaa kuin desinfiointi, joten on erittäin tärkeää pestä kädet huolellisesti saippualla ja vedellä. Pese kädet aina kun tulet ulkoa sisälle, ennen ruuanlaittoa ja niistämisen jälkeen.
Yski ja aivasta oikein. Yski ja aivasta pelkästään hihaan ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Näillä keinoilla viruksen leviämistä voidaan lievittää ja suojaat sekä itseäsi että läheisiäsi.

Apteekkimme toiminta koronaviruksen aikana

Apteekkimme palvelee normaalisti. Olemme kuitenkin lisänneet suojausta apteekissa. Henkilökunnalla on käytössä suojakäsineitä ja pleksinen kasvosuoja sekä kassoille että reseptitiskeihin on lisätty pleksiset pärskesuojat. Reseptitiskeissä asiakkaat lukevat kelakorttinsa itse: viivakoodilukija on asetettu asiakkaiden puolelle ja asiakas voi lukea viivakoodin vihreän valon alla. Kannattaa muistaa, että kelakortin tai muun henkilöllisyystodistuksen ottaminen valmiiksi esille sujuvoittaa apteekissa asiointia – nyt ja kun tilanne palaa normaaliksi. Olemme myös turvallisuussyistä ottaneet esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden testerit pois hyllystä. Jos jokin askarruttaa, henkilökuntamme auttaa mielellään ja opastaa tuotteiden kanssa.

Asema Apteekin Terveyspiste palvelee kesällä maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kiireellisissä asioissa tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaan.

Kaipaatko lääkkeiden kotiinkuljetusta? Toimitamme lääkkeitä arkisin noin 1-2 päivän viiveellä sopimuksen mukaan. Toimitusalue noin 5 km apteekistamme. Lisätietoja saat paikan päällä tai soittamalla apteekkimme numeroon 09 8603 6501. Lääkkeiden kotiinkuljetus 10 € + alv. Alv määräytyy kotiinkuljetukseen tilattujen tuotteiden alv-kannan mukaan.

Pysytään terveinä ja pidetään huolta toisistamme. Tämä on vaikeaa aikaa ja ei ole helppoa kenellekään. Yritetään pysyä iloisella mielellä kaikesta huolimatta ja yritetään olla kärsivällisiä. Yhdessä selviämme tästä ja pian elämä voikin palautua normaaliksi. Henkilökuntamme haluaa olla Sinun apunasi, joten kysy rohkeasti apua jos mieltä askarruttaa mikä tahansa asia.