Katse kohti jalkoja – apteekin vinkit jalkojen hyvinvointiin

Kevään edetessä on syytä suunnata katseet myös kohti jalkojen hyvinvointia. Seisomme koko painollamme jalkojemme päällä ja otamme keskimäärin yli 5000 askelta joka päivä. Tämän vuoksi jalkojen terveys on kokonaishyvinvointimme kannalta todella tärkeää ja jaloista kannattaa pitää huolta.

Jalat tarvitsevat päivittäistä hoitoa

Jalkojen hoidossa hyvä hygienia on kaiken perusta. Jalat pestään päivittäin miedolla pesuaineella ja vedellä. Pesun jälkeen kuivataan huolellisesti myös varpaiden välistä, jotta kosteus ei pääse aiheuttamaan hautumia. Pesun jälkeen jalkojen kosteutukseen valitaan sopiva voide. Kuiville ja halkeileville jaloille kannattaa valita täyteläisempi voide, kun taas hikoileville jaloille ohuempi, geelimäinen voide.

Varpaan kynsien leikkaus onnistuu parhaiten suorakärkisillä saksilla tai leikkureilla pyöristämättä kynttä. Kynnen pituus on sopiva silloin, kun kynnen reuna tuntuu painettaessa sormella kevyesti varpaan päästä. Jalkojen kovettumia voidaan hoitaa itse tehokkaasti kuorivilla voiteilla tai hohkakivikuorinnoilla.

Oletko diabeetikko?

Diabetes voi aiheuttaa jalkoihin muutoksia kuten ihon kuivumista, verenkierto-ongelmia, tulehdusherkkyyttä, heikentynyttä tuntoaistia ja virheasentoja. Tällöin jalkojen hoito on entistäkin tärkeämpää ja jalkojen kunto tulisi tutkia päivittäin. Avuksi tähän löydät valikoimastamme jalkojen tarkastamiseen kehitetyn varrellisen peilin. Jalkaongelmien ennaltaehkäisyksi muista kunnon rasvaus ja tilavat kengät, jotta kovettumia ei tulisi. Kovettumat voivat aiheuttaa huonosti paranevan haavan ja kovettumien hoito kuulukin ammattilaisille. Diabeetikon jalkakovettumia ei koskaan saa hoitaa omatoimisesti hohkakivillä, raspeilla tai syövyttävillä aineilla kuten känsänpoistovalmisteilla. Autamme mielellämme diabeetikoille sopivien tuotteiden valinnassa!

Jalkojen hyvinvoinnin tähtituotteet:

Muista varautua rakkoihin kesäkaudella

Juhlakengät, urheilutossut tai kesäkenkiin vaihtaminen voivat joskus aiheuttaa ongelmia. Jos huomaat kenkiesi hiertävän, varaudu jo etukäteen rakkolaastareilla. Huomaamattoman rakkolaastarin voi laittaa paikalleen myös ennaltaehkäiseväksi suojaksi, jos kenkä hankaa kovasti. Huomaathan, että rakkolaastarit eivät sovellu diabeetikoille tulehdusriskin vuoksi. Hyllystämme löydät myös näppärän Compeed-rakonestopuikon, jota on helppo sipaista jalkoihin hankautuviin kohtiin. Jos kaipaat tehokkaampaa suojausta esimerkiksi rullaluistinten varren hankaukseen, suosittelemme avuksi uudelleen käytettävää ja leikattavaa Comforsil-ihonsuojaa.

Meiltä myös erilaisia pohjallisia ja jalkatukia

Asentovirheitä, jalkaterien kipuja tai sairauden aiheuttamaa jalan herkkyyttä? Meiltä löydät apuja myös näihin vaivoihin! Varpaiden asentovirheitä voi korjata helposti esimerkiksi silikonisilla tuilla. Luupiikin eli plantaarifaskiitin hoitoon löytyy erilaisia helpotuksia venyttävästä yölastasta kipua lievittäviin kompressiotukiin- ja sukkiin. Tukipohjalliset korjaavat jalkojen erilaisia virheasentoja ja geelipohjalliset keventävät kävelyä. Lisäksi löydät meiltä myös kesäisiin ballerinakenkiin sujautettavat Pedag Aloe Vera –pohjalliset, jotka imevät paljaiden jalkojen kosteutta ja hoitavat jalkojen ihoa. Jos kärsit asentovirheistä, muista näyttää jalkasi myös esimerkiksi fysioterapeutille, niin saat myös yksilölliset jumppaohjeet vaivojasi helpottamaan.

Jalkahoitajalle Asema Apteekkiin toukokuussa

Apteekissamme on mahdollisuus jalkahoitajan palveluihin lauantaina 5.5. ja 12.5.2018! Palvelu räätälöidään tarpeidesi mukaan, voit valita laajan perushoidon (60 min 69 €) tai esimerkiksi vain kylvyn ja hieronnan, kynsien leikkauksen tai känsä- tai kovettumahoidon (hinnat 20-49 €). Lisätietoja apteekista tai suoraan jalkahoitaja Sari Matikaiselta p. 050-321 2576 (sari.matik@gmail.com). Ajanvaraukset tehdään suoraan jalkahoitajalle.

 

Aurinkoisia kävelyilmoja kaikille,

toivottaa Asema Apteekin proviisori