Heitä hyvästit ihon kuivuudelle – apteekin vinkit kuivan ihon hoitoon

Kuiva ja hilseilevä iho on hyvin tyypillinen vaiva talviaikaan. Kuiva pakkasilma ja keinotekoisesti lämmitetty sisäilma kuivattavat ihoa entisestään, joten ihonhoitotuotteita kannattaa vaihdella vuodenaikojen mukana. Ihon kuivuus voi johtua myös vääristä hoitotottumuksista.

Kuivan ihon hoidossa on syytä muistaa kaksi tärkeää rutiinia

1. Hellävarainen puhdistus
2. Riittävä kosteutus

Kuivakin iho tulee puhdistaa huolellisesti aamuin illoin. On tärkeää, että puhdistukseen käytetään riittävän hellävaraista puhdistustuotetta, joka ei kuivata ihoa lisää. Apteekin valikoimasta löytyy useita hellävaraisia puhdistusemulsioita ja puhdistusöljyjä, jotka puhdistavat ihon ja meikin tehokkaasti, jättäen ihoon pehmeän ja kosteutetun pinnan. Ihon puhdistus kannattaa viimeistellä kosteuttavalla kasvovedellä, jolloin myös kosteusvoide pääsee imeytymään ihoon paremmin. Myös kuivassa ihossa pintakerroksiin kertyy kuollutta ihosolukkoa, joten ihon säännöllinen kuorinta on tärkeää. Kuivalla ja herkällä iholla kannattaa suosia hellävaraisia kuorintavoiteita. Säännöllinen ihon kuorinta tekee ihosta pehmeämmän ja parantaa kosteuttavien voiteiden imeytymistä.

Oikean kosteusvoiteen löytäminen on ihon hoidossa kaiken A ja O. Pintakuivan ihon hoitoon riittää usein kevyempi kosteusvoide, joka sitoo kosteutta ihon pintaan. Lisäkosteutta iholle saadaan myös käyttämällä kosteuttavaa seerumia kosteusvoiteen alla. Atooppiselle iholle suositellaan täyteläisempiä ja ravitsevimpia koostumuksia. Erittäin kuivassa ja atooppisessa ihossa omien lipidien määrä on alentunut, jolloin pelkkä kosteuttaminen ei riitä. Tarvitaan voide, joka paikkaa ihon häiriintynyttä lipiditasapainoa ja vahvistaa ihon omaa luontaista suojaa kosteuden haihtumista vastaan. Kovalla pakkasella iho kannattaa suojata ulkoillessa voiteella ja meikillä.

Kuivan ihon tähtituotteet:

Lierac Balm-In-Oil

Ihoa hellivä puhdistusöljy kuivalle iholle. Tuotteen sisältämät ravitsevat öljyt takaavat tehokkaan puhdistuksen ihoa kuivattamatta. Tuote levitetään kuivalle iholle ja hierotaan sormenpäillä. Se liukuu iholla muuttuen pehmeäksi öljyksi. Tuote huuhdellaan pois vedellä, lopputuloksena täydellisen puhdas, raikas ja uskomattoman pehmeä iho. Tämä upea uutuustuote on henkilökuntamme suosikki!

Avène Gentle Toning Lotion

Alkoholiton, rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi joka sopii erityisesti kuivalle ja pintakuivalle iholle. Kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen, virkistää ja pehmentää ihoa. Kasvovedessä on runsaasti ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä suojaavia silikaatteja.

Vichy Nutrilogie Baume

Täyteläinen hoitovoide erittäin kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Voiteen sisältämä aprikoosiöljy, korianterin hedelmäöljy, mehiläisvaha, voipuu ja glyseroli pehmittävät ja kosteuttavat kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Patentoitu Sphingo-lipid-yhdiste tehostaa ihon omaa rasva-ainetuotantoa.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Vartalovoide erittäin kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Se sopii aikuisille, lapsille ja vauvoille. Voide vahvistaa ihon omaa suojaa ulkoisia ärsykkeitä vastaan sekä lievittää ihon kutinaa ja kiristävää tunnetta. Erittäin miellyttävä ja helposti levittyvä koostumus. Voiteen sisältämä niasiiniamidi auttaa jälleenrakentamaan ihon omaa suojaa siten lievittäen ihon kuivuutta, kiristävää tunnetta ja kutinaa. Voide rauhoittaa ihoa välittömästi ja pitkäaikaisesti ja sopii päivittäiseen käyttöön.

Asema Apteekin Estenomi