Aurinko tulee, olethan valmis?

Aurinko tulee, olethan valmis?

Auringossa on paljon hyvää, mutta UV-säteilyltä tulisi jokaisen suojautua. Ihon palaminen ei ole ainoa auringon negatiivinen vaikutus. UVB-säteily aiheuttaa ihon näkyvän palamisen ja jopa rakkuloita. UVA-säteily aiheuttaa ihon vanhenemista sekä esimerkiksi maksaläiskiä. Liiallinen altistuminen UV-säteilylle on merkittävin ihosyövän riskitekijä. Auringolta voi turvallisesti suojautua sinulle sopivalla aurinkovoiteella ja UV-suojallisella huulivoiteella.

Olemme koonneet tähän henkilökunnan aurinkotuotesuosikkeja ja niiden hyviä puolia. Valikoimaa on nykyään runsaasti, joten kaikki löytävät varmasti itselleen mieluisimmat aurinkotuotteet. Ihotautilääkärit suosittelevat Suomessa aurinkovoiteiden käyttöä vähintään huhtikuusta syyskuuhun.

Muistathan, että aurinkovoide suojaa vain käyttämällä sitä riittävästi ja lisäämällä usein!


Farmaseutti Helin suosikki: Vichy Dry Touch

”Tuote ei tunnu iholla liian paksulta. Koostumuksen puolesta helppo käyttää: tuote ei valu eikä tunnu tahmealle. Tämä jättää iholle ihanan kuivan pinnan. Tuotetta on myös kiva käyttää, koska tuubi pysyy pystyssä leveän korkin ansiosta!”

Kevyt sekä nopeasti imeytyvä aurinkovoide kasvoille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Jättää mattapinnan. Sopii aurinkoallergikoille, lääkityksen aiheuttamaan yliherkkyyteen ja pigmenttiläiskille. Tuote on vedenkestävä ja miedosti hajustettu.

Vichy Matifying Face Fluid Dry Touch SPF50+ 50 ml – 21,92 €


Farmaseutti Minnan suosikki: Lierac SOS seerumi

”Ihanan viilentävä tuote! Kosteuttaa välittömästi ihoa ja miellyttävä levittää. Jättää iholle silkkisen pinnan eikä tahmaa. Minulla on rasvoittuva iho ja tämä riitti pelkästään kosteuttamaan ihon, eli en käyttänyt edes voidetta tämän päällä. Tuoksu on aivan ihana.”

After sun seerumi kasvoille. Kosteuttaa, korjaa ja rauhoittaa ihoa. Sisältää taikapähkinäuutetta, avokadoöljyä sekä omega-3- ja -9-rasvahappoja.

Lierac Sunissime SOS Repairing After Sun Serum 50 ml – 36,80 €


Farmaseutti Jarin suosikki: LRP Comfort aurinkovoide

”Helppo levittää ja miellyttävä koostumus. Imeytyy nopeasti eikä jätä tahmaista tunnetta iholle. Vaikka tuote on hajusteeton, tuotteen tuoksu on miellyttävän kesäinen. Ei värjää karvoja valkoiseksi vaan humahtaa ihoon. Kosteuttava koostumus ei kuivata auringossa ollessa. Suomessa pitää olla suojakerroin 50, joten tämä on tuotteena loistava!”

Normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu aurinkovoide. Sisältää La Roche-Posay lähdevettä. Koostumus on ihoa kosteuttava ja pehmentävä. Kevyt koostumus ja imeytyy nopeasti. Käy myös herkälle ja aurinkoherkälle iholle. Hajusteeton ja vedenkestävä.

La Roche-Posay Anthelios XL Comfort Lotion 250 ml – 28,14 €


Kosmetologi Anun suosikki: LRP Shaka Fluid

”Ihanan nopeasti imeytyvä nestemäinen voide. Koostumus on niin kevyt, ettei se jää pyörimään iholle. Isona plussana myös se, että tuotetta saa käyttää silmänympärysiholle myös liikkuvalle luomelle. Tämä on myös miehille loistava aurinkotuote!”

Kasvoille ja silmänympäryksille, myös liikkuvalle luomelle. Koostumukselta erittäin kevyt. Voi käyttää meikin alla. Tahmaamaton koostumus ja tuote ei valu silmiin. Erittäin hiekan- ja vedenkestävä. Tuote on hajusteeton.

La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid SPF50+ 50 ml – 22,26 €


Estenomi Johannan suosikki: ACO Stick

”Tämä puikko on niin kätevä ja helppo pitää mukana. Vahamaisen koostumuksen ansiosta helppo levittää iholle. Käytän itse tätä suojaamaan tatuointini! Aurinko vaalentaa tatuoinnin pigmenttejä, joten tällä aurinkosuojapuikolla saan helposti levitettyä aurinkotuotteen varsinkin tatuointien päälle. Lasten tuotteissa UVA-suoja on korkeampi, joten siksi olen valinnut itselleni tämän puikon. Käytän tuotetta myös hiusrajaan, jakaukseen ja silmänympärysiholle, sillä nämä ovat kohtia, jotka palavat helposti. Tuote kulkee näppärästi mukana, sillä haluan lisäillä tuotetta päivän mittaan ja tätä voi sutia koko kasvoillekin tarvittaessa. Aivan huippu tuote!”

Aurinkosuojapuikko lapsille. Korkea ja tehokas suoja sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Voidaan levittää märälle iholle. Tuote on alkoholiton, hajusteeton ja erittäin vedenkestävä.

ACO Sun Kids Stick Active SPF50 8 g – 13,09 €