Ajankohtaista

Asema Apteekin joululahjaideat

Julkaistu: 11.12.2017

Joulu alkaa lähestyä, mutta lahjojen hankinta on vielä monella edessä. Olemme koonneet tähän meidän joululahjaideamme, joista löytyy hyödyllisiä lahjoja ihan jokaiselle. Muistathan, että kanta-asiakkaana saat jokaisesta yli 50 euron lääkkeettömästä ostoksesta 5 euron arvoisen etusetelin jonka voit hyödyntää seuraaviin ostoksiin.

WellO2 – suomalainen keksintö hengitysteiden hyvinvointiin

259,05

Keuhkot kuntoon! WellO2 on joka kodin hyvinvointilaite, joka avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengityslihaksia. Laitteen ainutlaatuinen teknologia on kansainvälisesti patentoitu  ja se perustuu säädettävän hengitysvastuksen sekä lämpimän vesihöyryn vaikutukseen. Tästä lahjasta on hyötyä mm. hengitysvaikeuksista tai pinnallisesta hengityksestä kärsiville, kuorsaajille, keuhkoahtaumatautia sairastaville, ikääntyneille, urheilijoille tai ammatikseen ääntään käyttäville henkilöille.

Apteq-verenpainemittari

79,00 (norm. 94,50)

Puuttuuko läheiseltäsi verenpainemittari tai alkaako kymmeniä vuosia sitten hankittu mittari vedellä viimeisiään? Tässä sydämellinen lahjaidea kenelle tahansa <3 Apteq-verenpainemittari on erittäin laadukas ja luotettava täysin automaattinen olkavarsiverenpainemittari koko perheen käyttöön. Real Fuzzy –teknologian ansiosta mittarin käyttömukavuus on erinomainen eikä mansetti purista liikaa. Apteq-verenpainemittari on kliinisesti validoitu, eli sen tarkkuus on varmistettu puolueettomissa kliinisissä tutkimuksissa. Verenpaineen mittaus on erittäin helppoa ja onnistuu yhdellä napinpainalluksella. Tarvittaessa saat haettua edellisten 120 mittauksen tulokset verenpainemittarin muistista. Mittari tunnistaa myös epäsäännöllisen sydämensykkeen.

OMRON E3 Intense -kivunlievittäjä

110,10

Kireät hartiat tai jatkuvaa kolotusta? OMRON E3 Intense on lääkkeetön kivunlievittäjä selälle, olkapäille, nivelille ja lihaksille. Laite perustuu TENS-teknologiaan. TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) on kliinisesti testattu teknologia, joka vähentää lihas- ja nivelkipuja. Kivunlievitys perustuu siihen, että TENS estää kipuviestin kulkua, vapauttaa endorfiineja (luonnollisia kivunlievittäjiä) ja parantaa verenkiertoa (toistuvien lihassupistusten ja lihasten rentoutumisen seurauksena).

Monet terveydenhuollon ammattilaiset, kuten fysioterapeutit ja kivunhoidon asiantuntijat, käyttävät menetelmää yleisesti. Suuren näyttönsä ansiosta laitetta on helppo käyttää ja näppäränkokoinen laite kulkee kätevästi mukana. Myös me Asema Apteekissa olemme testanneet laitetta ja suosittelemme sitä ehdottomasti –  vaikka kipuja ei olisikaan niin tällä saa myös rentouttavan hieronnan!

Ihanat ihonhoitopakkaukset

Haluatko hemmotella läheistäsi ihonhoito- tai kosmetiikkapakkauksella? Meiltä löydät laajan valikoiman lahjapakkauksia, joista ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri sopivan vaihtoehdon.

Lämmikettä kylmän kolotuksiin

Vilukissalle lahja hakusessa? Lämpö rentouttaa ja lievittää kipuja. Meillä on paljon erilaisia lämmittäviä tuotteita, kuten vaatteiden alle puettavia angoravillalämmittimiä, ThermaCare -lämpölaastareita, kauratyynyjä sekä kylmille jaloille tarkoitetut Thermoskin Thermal Slippers -lämpösukat.

Asema Apteekki toivottaa kaikille oikein hyvää joulun odotusta!

Myös liike on lääke – käytä lisätunti liikuntaan!

Julkaistu: 17.10.2017

Talviaika alkaa 29.10.2017 ja vuorokauteen tulevan ekstratunnin kunniaksi Asema Apteekki ja Vantaan Sydän Ry järjestävät tunnin mittaisen sydänlenkin. Tule sinäkin mukaan reippailemaan Tikkurilaan! Tapaamme klo 11.30 Tikkurilan uudella torilla, jossa teemme alkuverryttelyn ja jakaannumme kunnon perusteella sopiviin kävelyryhmiin.

Liikuntaresepti

Oletko sinäkin saanut joskus lääkäriltä ”reseptin” liikuntaan? Kaikille on jo tuttua, että liiallinen istuminen on terveydelle haitallista. Parasta olisi löytää itselle sopivat, monipuoliset, motivoivat ja hauskat tavat liikkua, jotta liikunta ei tuntuisi tylsältä suorittamiselta. Liikunnan hyödyistä terveydelle on julkaistu perusteellinen Käypä hoito –suositus (http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50075).

Suosituksessa todetaan, että säännöllisen liikunnan tulee kuulua pitkäaikaissairauksien, kuten valtimotautien, lihavuuden, diabeteksen, tuki- ja liikuntaelinsairauksien, keuhkosairauksien, muistisairauksien, depression ja useiden syöpäsairauksien, ehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Joissain sairauksissa liikunnan lisääminen voi jopa vähentää lääkityksen tarvetta.

Liikunnan terveyshyötyjä

150 min kohtuukuormitteista tai 75 min raskasta liikuntaa viikossa voi vaikuttaa terveyteen merkittävästi.

Esimerkiksi

• Laskee verenpainetta yhden verenpainelääkkeen verran, parantaa sydämen pumppausta ja ääreisverenkiertoa
•Nostaa hyvää kolesterolia ja laskee huonoa kolesterolia ja triglyseridejä
•Voi ehkäistä aikuisiän diabetesta, vähentää diabetekseen liittyviä sydäntautien riskiä
•Vähentää astman keuhkoputkien tulehdusta ja supistuvuutta, vähentää hengenahdistusta ja voimattomuutta
•Lisää luiden massaa ja lujuutta aikuisiässä, hidastaa luukatoa ikääntyessä
•Vähentää nivelrikkokipua ja parantaa nivelten toimintaa
•Helpottaa niskakivun oireita ja ilmaantuvuutta
•Vähentää vaihdevuosioireita kuten kuumia aaltoja
•Parantaa mielialaa, tekee mielen virkeäksi!

Liikunnallisia syyspäiviä toivottaa,                                                                            Asema Apteekin proviisori

Asema Apteekki ympäristön asialla – pussit muuttuvat maksullisiksi syyskuun alusta alkaen

Julkaistu: 29.8.2017

Meille on tärkeää toimia ympäristön hyväksi. Apteekkimme on saanut vuonna 2015 Ekokompassi-sertifikaatin, joka edellyttää toiminnan tarkastelua myös ympäristön näkökulmasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lajittelemme apteekissa jätteitä, säästämme sähköä, käytämme konttorimateriaaleja uudelleen, sekä viestimme ympäristöasioista lääkeyrityksille ja asiakkaille. Tämän vuoden teemaksi olemme ottaneet pakkausjätteen vähentämisen. Tämän takia apteekkipussit muuttuvat maksullisiksi syyskuun alusta alkaen. Pussien hinta tulee olemaan 10 senttiä. Pusseista kertyvästä tuotosta lahjoitamme osan Vantaanjoen suojeluun.

Vantaanjoen vesiensuojelun hyväksi on uurastettu vuosikymmeniä ja veden laatu on parantunut merkittävästi. Edelleen pelloilta huuhtoutuva eroosioaines, taajamien hulevedet, ajoittaiset jätevesiylivuodot ja roskaantuminen heikentävät joen tilaa. Joen ekologisen tilan, eliöstön ja veden laadun parantamiseksi, virkistyskäytön edistämiseksi ja vaelluskalojen lisääntymisen turvaamiseksi tarvitaan lisää toimenpiteitä. Sen vuoksi apteekkimme haluaa olla mukana tukemassa tätä tärkeää työtä.

Käyttämättömät lääkkeet ovat ongelmajätettä

Lääkejätteiden määrää kannattaa pyrkiä vähentämään jo ostovaiheessa. Jos vasta kokeilet uutta lääkettä tai lääkityksesi on mahdollisesti muuttumassa, lääkettä kannattaa ostaa pienempi määrä. Lääkejätteitä ei pidä laittaa tavallisiin jätteisiin eikä huuhtoa viemäriin. Lääkkeet palautetaan apteekkiin, josta ne toimitetaan Ekokemille poltettavaksi. Meillä voit palauttaa lääkejätteet helposti palautuspisteeseen. Tuo jätteet läpinäkyvässä muovipussissa. Poista tabletit purkeista ja pahveista, mutta läpipainolevyissä olevia tabletteja ei tarvitse poistaa levyistä. Nesteet voi palauttaa pulloissaan ja voiteet tuubeissaan. Erottele muista lääkkeistä jodia sisältävät valmisteet, vanhat elohopeaa sisältävät kuumemittarit ja ruiskut tai neulat, jotka voit tuoda pistonkestävässä paketissa esim. lasipurkissa tai muovipullossa.

Onko käytössäsi myös muita valmisteita kuin liuoksia tai tabletteja?

Myös käytetyt lääkelaastarit, lääkepipetit ja –ampullit, hormonirenkaat, eläinten punkkipannat ja punkkiliuospipetit yms. kannattaa tuoda apteekkiin hävitettäväksi, koska niissä on käytön jälkeen vielä lääkeainejäämiä. Kun lääkelaastari poistetaan iholta, laastari kannattaa varmuuden vuoksi liimata reunat vastakkain, ettei se tartu vahingossa enää kenenkään iholle. Apteekkimme henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiin koskien lääkejätteiden hävittämistä.

Ympäristöystävällistä syksyn jatkoa toivottaa,                                                     Asema Apteekin henkilökunta

Paluu arkeen – päätäi on kurja koulukaveri

Julkaistu: 16.8.2017

Päätäit ovat yleistyneet ja epidemioita esiintyy erityisesti kesän jälkeen koulujen alettua ja talvisin alkuvuodesta. Harmia niistä koituu varsinkin päiväkoti- ja kouluikäisten lasten perheille. Täit leviävät ihmisestä toiseen, tavallisimmin samassa naulakossa olevien päähineiden välityksellä. Myös esimerkiksi lasten leikkiessä, jolloin lapset ovat läheisessä kanssakäymisessä keskenään, täit siirtyvät henkilöstä toiseen. Tilaisuuden saatuaan täit viihtyvät kaikenlaisissa päänahoissa riippumatta hiusten puhtaudesta, likaisuudesta tai pituudesta – täitartunta ei johdu hygienian puutteesta! Ne eivät ole vaarallisia eivätkä levitä tauteja, ne ovat ainoastaan kiusallisia seuralaisia.

Päätäi on juuri ja juuri silminnähtävä, pieni 2–3 mm:n pituinen, läpikuultava siivetön hyönteinen.  Päätäi viihtyy tukassa, yleensä erityisesti korvien takana ja takaraivolla lähellä niskaa, mutta myös muualla hiuksissa. Täi elää noin kuukauden ja munii sinä aikana noin sata munaa, jotka se kiinnittää hiuksen tyveen. Munat näkyvät mannaryynimäisinä, tiukasti hiuksissa kiinni olevina saivareina, jotka eivät liiku hilseen tavoin. Munat kuoriutuvat noin kymmenen päivän kuluttua. Aikuinen päätäi elää imemästään verestä ja tarvitsee sitä päivittäin, joten se ei elä ilman ravintoa muutamaa päivää kauemmin. Täin puremat aiheuttavat usein kutinaa, mutta kaikille sitä ei tule.

Jos epäilet täitartuntaa, on avuksi otettava apteekista saatava tiheäpiikkinen ns. täikampa, sillä täit harvoin löytyvät pelkästään silmin tarkastellen.  Kampaaminen suoritetaan kirkkaassa valossa valkoisen paperin päällä. Täikammalla tarkistaminen on hyvä tehdä kaikille perheenjäsenille. Täivaaran aikana hiuksien tarkastaminen suositellaan tehtäväksi vähintään kerran viikossa, jotta mahdollinen täitartunta huomataan mahdollisimman pian ja tartunta saadaan hoidettua ennen ongelman leviämistä. Täikampa kuuluisikin jokaisen lapsiperheen vakiovarustukseen.

Täiltä voit suojautua pitämällä pipot ja kaulaliinat oman takin hihassa. Myös hiusharja, kampa, pompulat ja tyyny eli tavarat, jotka voivat olla kosketuksissa päähän, on hyvä pitää vain henkilökohtaisessa käytössä.  Apteekistamme on saatavilla myös muutamia täivaaran aikana käytettäviä, täitartuntoja ennaltaehkäiseviä tuotteita, kuten:

Rauch pajunkuorishampoo

Shampoon ennaltaehkäisevä vaikutus perustuu pajunkuoriuutteen tervamaiseen tuoksuun, jota täit karttavat. Shampoota suositellaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa, kunnes täivaara on ohi.  Tämä kliinisesti tutkittu shampoo sopii yli 3-vuotiaille lapsille. Yksi pullo riittää noin 35-40 pesuun, hiusten pituudesta ja paksuudesta riippuen.

Linicin Prevent Spray

Miedosti hajustettu ja väritön suihke sopii aikuisille ja yli 2-vuotiaille lapsille. Suihkeen ainesosat tekevät hiukset näkymättömäksi täille ehkäisten täitartuntoja. Suihketta levitetään aamuisin kaikkialle kuiviin hiuksiin ja yhden käsittelyn vaikutus kestää seitsemän tuntia. Yksi pullo riittää yhdelle ihmiselle noin kuukaudeksi, hiusten pituudesta ja paksuudesta riippuen.

Täitartunta

Jos löydät hiuksista täitä, kannattaa häätöhoito aloittaa välittömästi, sillä täit lisääntyvät nopeasti eivätkä poistu hiuksista itsestään. Tartunnasta olisi myös hyvä kertoa päiväkotiin, koulun henkilökunnalle sekä kavereiden perheille tartuntaketjun pysäyttämiseksi. Panikoida ei tarvitse, sillä täit voidaan kohtuullisen helposti hoitaa monella eri täinpoistotuotteella – markkinoilla on useita vaihtoehtoja.  Täiden häätöhoito onnistuu parhaiten kun levität tuotetta riittävästi kaikkialle kuiviin hiuksiin ja noudatat tarkasti ostamasi shampoopullon ohjeita. Uusintakäsittely tehdään tarvittaessa 7-10 päivän kuluttua – eli ennen kuin mahdollisesti jäljelle jääneet saivareet ovat kehittyneet ja munineet uusia munia hiuksiin. Sinulle ja perheellesi sopivan tuotteen valinnassa apteekkimme henkilökunta auttaa mielellään, kysy rohkeasti apua!

Hysteerinen siivous ei täiden löytyessä ei myöskään ole tarpeellista. Päähineet ja vuodevaatteet pestään 60-asteisessa vedessä pyykinpesuaineella. Pesua kestämättömät vaatteet ja esineet suljetaan muovipussiin 2–3 vuorokaudeksi. Täit kuolevat sinä aikana – se kuolee nälkään, sillä täi tarvitsee veriaterian joka päivä. Myös pakastaminen yön yli tai saunottaminen 80 asteessa parin tunnin ajan, tappaa täit.

Mukavaa syksyn alkua toivottaa,

Asema Apteekin farmaseutti

Suojaudu punkeilta

Julkaistu: 3.7.2017

Punkit ovat aktiivisia aina, kun lämpötila kohoaa viiteen lämpöasteeseen. Punkkeja vastaan on siis syytä suojautua Suomessa heti keväästä aina talven alkuun saakka. Riskialueilla liikkuessa kannattaa suojautua tiiviillä vaatetuksella ja punkkikarkotteilla. Muista myös jokapäiväiset punkkitarkastukset. Pienimmät punkit eivät välttämättä näy hyvin paljaalla silmällä, eli apuna kannattaa käyttää suurennuslasia!

Kun kiinnittyneen punkin huomaa ajoissa ja poistaa oikeaoppisesti, tautien tarttumisriski vähenee huomattavasti. Käytä laadukkaita pinsettejä tai punkkirautaa. Älä kierrä punkkia sitä irrottaessa. Desinfioi puremakohta lopuksi. Punkit voit poistaa myös meillä sairaanhoitajan Terveyspisteessä.

Punkkien eli puutiaisten levittämistä taudeista tärkeimmät ovat puutiaisaivotulehdus ja borrelioosi. Molempien tautien osalta suurin tartuntariski on Etelä-Suomessa ja rannikkoalueilla. Matkailijoiden kannattaa tarkistaa punkkien esiintyvyys myös muissa Euroopan maissa. Kaikki punkit eivät onneksi kanna tauteja.

Borrelioosi

Borrelia-bakteerin aiheuttama borrelioosi voi tarttua, jos punkki on ollut ihoon kiinnittyneenä noin 36-48 tuntia. Borrelioosia vastaan ei ole rokotetta ja tartunta hoidetaan antibioottikuurilla. Tauti alkaa punertavalla, laajenevalla ja rengasmaisella ihottumalla ja/tai flunssan kaltaisilla oireilla. Hoitamattomana borrelioosi voi aiheuttaa myöhäisoireina erilaisia iho-, nivel-, hermo-, sydän-, lihas- tai silmäoireita.

Puutiaisaivotulehdus ja rokotukset

TBE-viruksen aiheuttama puutiaisaivotulehdus voi tarttua punkista jo minuuteissa ja sitä vastaan voi suojautua rokottautumalla.  Aivotulehdus alkaa kuumeilulla ja kipuilulla ja tulehdus voi aiheuttaa pitkäaikaisia tai pysyviä hermostohäiriöitä, esim. raajojen ja lihasten hermosto-oireita tai muistin ja kuulon heikkenemistä. Aikuisten ja yli 3-vuotiaiden rokotukset voit hoitaa helposti meillä sairaanhoitajan Terveyspisteessä – reseptiä ei tarvita ja vastaanotolle voit tulla myös ilman ajanvarausta. Rokotussuoja vaatii kaksi annosta ja kolmas tehosteannos otetaan noin vuoden kuluttua. Muista myös myöhemmin säännölliset tehosteannokset.

Suojaa myös lemmikkisi

Myös lemmikit kannattaa suojata punkeilta, sillä punkkien levittämät sairaudet voivat tarttua myös lemmikkiin. Toisaalta myös ihmisten tartuntariski vähenee, kun punkkien tuleminen kotiin lemmikin turkissa vähenee.

Z-pinsetti

Z-pinsetti soveltuu kaikenkokoisten punkkien sekä ihoon jääneiden vierasesineiden, kuten tikkujen ja lasinsirujen poistoon. Tuote mahdollistaa tarkan otteen punkista, jonka vuoksi sillä saa vaivatta pois myös punkista poistoyritysten jälkeen ihoon jääneet imukärsät.

Punkkiässä

Punkkiässä on hajuton karkote koko perheen käyttöön. Se suojaa tehokkaasti punkeilta, hyttysiltä ja muilta eri hyönteisiltä. Valmiste soveltuu käytettäväksi yli 1-vuotiaille eikä se sisällä parabeeneja, väriaineita tai parfyymeja.  Ota kätevä pumppusuihke mukaan mm. mökille, marjametsään, saaristoon ja metsäretkille.

 

Punkkivapaata kesän jatkoa kaikille!

Toivottelee Asema Apteekin Terveyspisteen sairaanhoitaja

Aurinko aurinko lettuja paistaa… Aurinkovoidevinkit

Julkaistu: 7.6.2017

Saamme auringosta monia positiivisia vaikutuksia, mutta sen haitallisilta UV-säteiltä on syytä suojautua. Vaarallinen UV-säteily on merkittävä riskitekijä ihosyöville ja jopa 95 % ihosyövistä voidaan estää, jos auringolta suojaudutaan oikein. Aurinkosuojavoiteet ovat tehokkaita UV-säteilyä vastaan, kunhan niitä käyttää oikein. Lisäksi auringossa oleskelua tulee välttää päivän kuumimpaan aikaan eli klo 11 – 15 välillä. Erityisesti pienet lapset kannattaa suojata aurinkovoiteiden lisäksi myös vaatteilla ja hatulla. Lasten suojaaminen on erittäin tärkeää, sillä palaminen lapsena kasvattaa ihosyöpäriskiä merkittävästi. Nykysuositusten mukaan yli puolivuotiailla voidaan käyttää turvallisesti sekä kemiallisia että fysikaalisia aurinkosuojia.

Aurinkosuojavoide tulee valita aina ihotyypin ja sen mukaan, palaako helposti. Alkukesästä ja lomamatkoilla käytetään korkeampia kertoimia. Mikäli haluaa ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä, kannattaa kasvoilla suosia korkeita kertoimia läpi vuoden. UV-säteily läpäisee myös pilvet, joten iho on syytä suojata, vaikka aurinko ei porottaisikaan kirkkaalta taivaalta. Aurinkovoidetta tulee levittää reilu kerros jo hyvissä ajoin ennen ulosmenoa. Tuotetta kannattaa lisätä pitkin päivää, erityisesti uimisen jälkeen. Aurinkovoiteet säilyvät yleensä 12 kk avaamisesta. Säilyvyysmerkintää tulee noudattaa, sillä tuotteen suojateho saattaa heikentyä, jos tuote on ollut liian kauan auki.

Helposti palavia alueita ovat päänahka jakauksen kohdalta, korvanlehdet, nenänvarsi, rinta, jalkapöydät ja arvet, joten myös ne pitää suojata huolellisesti. Meiltä löytyy myös täsmätuotteita näiden herkkien alueiden suojaamiseen! Silmät kannattaa suojata laadukkailla UV-säteitä estävillä aurinkolaseilla.

 

Rusketusta purkista – turvallinen tapa saada kaunis päivetys

Itseruskettavat ovat turvallinen tapa saada iholle päivetystä. Tasaisimman tuloksen saat, kun kuorit ihon huolellisesti ennen itseruskettavan käyttöä. Kuorinnalla saat poistettua ihon pinnalta kuolleen ihosolukon, lian ja vartalovoiteiden jäämät. Kun iho on kuorittu, siihen on helpompi levittää itseruskettavaa. Kuorinnan jälkeen kannattaa laittaa kosteusvoidetta kuivimpiin kohtiin, kuten polviin ja kyynärpäihin. Kuorinnan ja kosteutuksen jälkeen itseruskettava levitetään tasaisin ja pyörivin liikkein vartalon iholle. Levityksen jälkeen on syytä pestä kädet, sillä kämmeniin tarttuu väriä helposti liikaa. Itseruskettavan kannattaa antaa kuivua iholla noin 20 min ennen pukeutumista. Samana päivänä kannattaa välttää valkoisten vaatteiden käyttöä. Tasaisen rusketuksen aikaansaamiseksi kannattaa huolehtia ihon kosteuttamisesta joka päivä.

Apteekkimme tuotevinkit aurinkoiseen päivään:

 

La Roche-Posay Anthelios XL

Niin kevyt, ettei sitä edes huomaa! La Roche-Posayn ultrakevyt aurinkosuojaemulsio kasvoille. Emulsio sopii herkälle iholle ja on täysin hajusteeton. Tuote sopii loistavasti myös meikin alle erittäin kevyen ja huomaamattoman koostumuksensa takia. Tätä voit laittaa myös päänahkaan jakaukseen tai kaljuihin kohtiin.

Avène Très Haute Protection 50SPF

Hajusteeton ja vedenkestävä aurinkospray lasten herkälle iholle suojaa tehokkaasti sekä UVA- että UVB-säteiltä. Erittäin kevyt ja väritön spray on helppo levittää. Tuotteessa on minimoitu allergiaa aiheuttavien raaka-aineiden määrä.

Vichy Idéal Soleil SPF50+

Hajusteeton aurinkovoide kasvoille ja vartalolle, joka sopii erinomaisesti myös herkälle iholle. Tuotteessa on korkea suoja sekä UVA- että UVB-säteilyä vastaan ja se on vedenkestävä. Koostumus on erittäin kevyt ja sitä on miellyttävä levittää niin kasvoille kuin vartalollekin.

Sun Pro aurinkosuojavoide huulille SPF50+

Tämä huulien herkkää ihoa suojaava aurinkosuojavoide sisältää kookosöljyä, cupuacu-voita sekä E-vitamiinia. Tuote on vedenkestävä ja erittäin miellyttävä käyttää. Voide tuo huulille kevyen kiillon ja sitä on helppo lisätä pitkin päivää.

Aco After Sun Milk

Ihoa tehokkaasti rauhoittava ja kosteuttava voide. Voide levittyy helposti ja jättää iholle silkkisen tunteen. After Sun kannattaa levittää iholle heti auringolle altistumisen jälkeen, sillä se viilentää ja rauhoittaa ihoa välittömästi.

Avènen lähdevesi

Mikäli auringossa tulee oleiltua pitkään, on Avènen rauhoittava lähdevesi loistotuote! Suihkeen välittömästi viilentävä vaikutus saa iholle hetkessä miellyttävämmän tunteen. Lähdevesi kosteuttaa ja rauhoittaa myös auringon polttamaa ihoa. Tuotteesta on saatavilla myös matkakoko 50 ml, joka kulkee kätevästi käsilaukussa mukana.

Nautitaan auringosta – turvallisesti!

Asema Apteekin Estenomi

Keväistä asiaa – Asema Apteekin vinkit siitepölyallergian hoitoon

Julkaistu: 5.5.2017

Lepän kukinta on runsasta ja ilmojen lämmetessä allergiaoireita aiheuttaa koivu. Jos tiedät olevasi allerginen, lääkehoito kannattaa aloittaa jo noin 1-2 viikkoa ennen oireiden arvioitua ilmaantumista. Siitepölytiedotteita voi seurata osoitteessa www.norkko.fi.

Uusimpien suositusten mukaan allergisen nuhan ensisijainen hoito on nenäkortikosteroidisuihke. Hoitoon voidaan lisätä oireiden mukaan allergiasilmätippoja tai antihistamiinitabletteja. Meiltä saat apua juuri sinulle sopivien tuotteiden valinnassa.

Toivottavasti voidaan kaikki nauttia keväästä ilman niiskuttelua!

Terveisin Asema Apteekin proviisori

Muista myös lääkkeettömät hoitokeinot helpottamaan siitepölyallergiaa:

Avène Soothing Eye Contour Cream 10 ml

Jos silmäluomet ovat ärtyneet, kokeile Avène Soothing Eye Contour Cream -silmänympärysvoidetta rauhoittamaan ihoa. Sitä voi lisätä myös yläluomelle ja jopa monta kertaa päivässä.  Voide sopii hyvin allergikoille ja atoopikoille, sillä se lievittää tehokkaasti kutinaa, punoitusta, turvotusta sekä kiristävää tunnetta silmänympäryksillä ja luomilla. Tuotteessa on kevyehkö, hyvin imeytyvä koostumus ja Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnus.

 

 

 

TheraPearl-silmämaski

Silmämaski turvonneille ja väsyneille silmille. Tuotetta voidaan käyttää  pakastimessa viilennettynä tai mikrossa lämmitettynä. Viileänä se helpottaa allergian oireita ja silmien kuumotusta. Lisäksi se helpottaa päänsärkyä sekä ihoärsytyksiä. Silloin, kun silmät tuntuvat ennemminkin kuivilta, kannattaa maskia kokeilla lämmitettynä. Tuotetta voi käyttää monta kertaa uudelleen ja se mukautuu käyttäjän kasvojen muotoihin.

 

 

Nenäkannu

Joko nenäkannu on sinulle tuttu? Kun huuhtelet nenän ja poskiontelot iltaisin suolavesiliuoksella, saat putsattua limakalvot siitepölystä. Se voi vähentää allergiaoireita. Nenäkannun sijaan nenää voi huuhdella myös Physiomer –suolavesiliuoksilla, joista löytyy myös lapsille oma tuote Physiomer Baby Mist.

 

 

Jonaspro-hengityssuojain

Jos pölyävien pihatöiden jälkeen nokka on aina tukossa, kokeile meiltä saatavaa Jonaspro -hengityssuojainta. Suojaimessa on vaihdettava suodatin, joka estää siitepölyn ja muun pölyn pääsyn nenän limakalvoille. Suojain on valmistettu pehmeästä polyeteenivaahdosta ja se kiinnittyy mukavasti kasvoille pehmeillä korvalenkeillä. Nenäpuristimen ja pehmeän tiivistenauhan vuoksi suojain istuu mukavasti kasvoilla.

 

 

Prevalin Allergy -nenäsuihke

Valikoimassamme on myös lääkeaineeton ja nopeavaikutteinen Prevalin Allergy -nenäsuihke, jota voi käyttää sellaisenaan tai yhdistää muihin lääkkeisiin. Prevalin Allergy -nenäsuihkeella on välitön vaikutus, joka kestää kuusi tuntia. Suihke ei aiheuta väsymystä ja sopii myös raskaana oleville sekä imettäville. Suihke lievittää kaikkia allergian oireita kuten aivastelua, vuotavaa nenää, tukkoista nenää sekä kutiavia ja vuotavia silmiä.